ES Bringa - Lefevere: "Megint voltak olyan hangok a tél során, hogy meggyengültünk"
Lefevere: "Megint voltak olyan hangok a tél során, hogy meggyengültünk"
Fotó: Europress/AFP

Lefevere: "Megint voltak olyan hangok a tél során, hogy meggyengültünk"

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/03/05 09:55

Kittel, Trentin és Dan Martin 2017 végén, az előző télen pedig Gaviria meg Terpstra.
Az elmúlt két átigazolás időszakban tényleg komoly nevek távoztak a Quick-Steptől, de az eredményeket illetően ennek nyoma sincs. 


A belga csapat tavaly, saját korábbi rekordját megdöntve 73 győzelemig jutott, idén pedig komoly fölénnyel nyerte az első két kockaköves egynapost. Szóval sok mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy a Quick-Step megérezte a távozók hiányát.

"A tél során egyesek megint arról írogattak, hogy meggyengültünk" - mondta Patrick Lefevere a Het Nieuwsbladnak.

"Sokan biztosak voltak benne, hogy most tényleg vissza fogunk esni a távozók miatt. Ehhez képest megnyertük mindkét belga egynapost, és erre 35 éve egyetlen másik csapat sem volt képes. Összesen 13 győzelmünk van, még tavaly sem kezdtünk ilyen erősen. Szóval szerintem nem lettünk rosszabbak."


wdasdasd.jpg Győzelmek idén, és az elmúlt 10 idényben (Forrás: nieuwsblad.be)


A QS ráadásul két olyan versenyzővel nyert hétvégén, akik tavaly nem futottak óriási tavaszt. Hisz Stybar az egész évben nyeretlen volt, Jungels pedig áprilisra, az LBL-re került igazán jó formába.

"Külön öröm, hogy mindkét győzelemben egyaránt benne volt a csapat, és az egyén. Bob még tavaly, az LBL után kért minket arra, had indulhasson el ezeken az egynaposokon. Szerintem megérte betenni a csapatba. Ő az a típusú versenyző, aki ha kell, meg tud halni a kerékpáron. És Stybnek is kifejezetten örülök, mivel egy nagyon jó srác, és tavaly hatalmasakat melózott. De nem lehetett valami jó érzés neki úgy zárni az évet, hogy nem nyert versenyt. Miközben a csapata rekordot döntött."

A Quick-Step tényleg fantasztikus teljesít, a Het Nieuwsblad statisztikája szerint, 2009 óta nem kevesebb, mint 462 győzelmet szállítottak. Ez az elmúlt három évet figyelembe véve (!) 61-es átlagot jelent, és ebben az időszakban hatvanhéttel több versenyt nyertek, mint például a Sky.
Hozzászólások