ES Bringa - Landa ahol tud segít, de közben azért dobogóra állna
Landa ahol tud segít, de közben azért dobogóra állna
Fotó: Europress/AFP

Landa ahol tud segít, de közben azért dobogóra állna

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/05/30 09:30
"A Girot elejét nem éreztem, de most jól vagyok. Tényleg nagyon jól."

Elég csak megnézni az elmúlt napokban mutatott teljesítmény, hogy ezt gondolkodás nélkül elhiggyük neki. Itt egy nagy körverseny harmadik hete, és Mikel Landa végre tényleg rendben van.

"Mondták, hogy a bolognai rajthoz képest, még az arcom is jobban néz ki. Szerintem ez csak a borostának köszönhető:)"

Még poénkodnia is van ideje és kedve görgőzés közben, de miért szomorkodna? Tegnap egy picit elgurult Roglictól, és elnézve a hegyeken mutatott formáját, a top 3 abszolút nem irreális cél számára.

"Nagyon régen várom ezt a hetet. A péntek és a szombat brutális lesz, teljesen megváltozhat minden. A dobogó? Igen, az lesz a célom."

Majd persze ehhez a kijelentéshez gyorsan hozzáteszi, hogy előtte mindent meg fog tenni azért, hogy Carapaz megtartsa a rózsaszín trikót.

000_1H045E.jpg Fotó: Europress/AFP

"Ez lesz a legfontosabb célunk, de úgy érzem a mostani forma alapján, hogy akár én is nyerhetnék...Az időfutamok után sem adtam fel, miért ne hinnék magamban pont most?"

Landa 1.13-ra van a harmadik helyen álló Roglictól, és abban igaza van, hogy az eddig látottak alapján sokkal ő, és nem a szlovén versenyző tűnik erősebbnek a hegyeken.

"A két emberünk ott áll, ahol az ereje alapján állnia kell" - mondta a Gazzettának Eusebio Unzué. "Szerintem sokszor Landától csak az újságírók várják azt, hogy betámadja a csapattársát, de erről szó nincs. Azt gondolom, a Mortirolón pontosan megmutatta, hogy milyen szinten képes dolgozni a másikért. Az általunk megbeszélt taktikát a jövőben sem fogja felrúgni."
Hozzászólások