ES Bringa - Lampaert: "Előző szerdán megint rájöttem, hogy nekem van a legjobb munkám a világon"
Lampaert: "Előző szerdán megint rájöttem, hogy nekem van a legjobb munkám a világon"
Fotó: Europress/AFP

Lampaert: "Előző szerdán megint rájöttem, hogy nekem van a legjobb munkám a világon"

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/04/08 08:57
Mennyire unalmasak a hétköznapok egy belga versenyző számára, főleg a Flandria hetében? Mit csinál az a kerékpáros, aki legalább még nincs görgőre kényszerítve, és ki tud menni a szabadba?
Vagy mit és mennyit eszik, és létezik-e olyan, hogy "csalónap"? Ezekre a kérdésekre válaszolt a Quick-Step versenyzője Yves Lampaert, aki a Het Nieuwsbladban vezetett egy naplót az előző hetéről.

Hétfő - Amikor sehol sem nyertem 
Edzés után online játszottunk az Age Of Empires II-vel. Én voltam Benjamin De Clercq-el, Tim és Bert Van Lerberghe ellen, de sajna kikaptunk. Maradtam a gépnél, mert Oli Naesennel lenyomtunk egy kvízjátékot, de ott sem nyertünk. Aztán kettesben voltunk Astriddal, és megnéztünk egy újabb részt a Down the road-ból.
Edzés: 30 perc erősítés és nyújtás, 2.5 óra görgő
Étkezés: reggeli - kávé és müzli görög joghurttal, ebéd - zabos csirkecomb, mézes kivi, vacsora - édesburgonyás avokádó saláta, pácolt csirke

Kedd - Egy jó kis dokumentumfilm Stig-ről
Mentem egy hosszút Timmel (Declercq), így elkanyarodtunk Ingelmunster felé, ahol felnőttem. Aztán napközben végre megnéztem a Stig Broeckx-ról szóló dokumentumfilmet. Először egy kicsit tartottam tőle, hogy ebben a helyzetben nem ez lesz a legvidámabb néznivaló, de tévedtem. Stigből valósággal sugárzott a pozitív energia, és a küzdőszellem. Nagyon jó volt látni azt, hogy őszintén tud mosolyogni.
E: 4.5 óra Timmel (de a tisztes távolságot betartva), és medencecsont erősítő gyakorlatok (nincs még rendben a KBK-s bukás után)
É: reggeli - ugyanaz, mint tegnap, ebéd - paradicsomos sajtos omlett, pár szelet magos kenyérrel, vacsora - steak póréhagymával és brokkoli szósszal

Szerda - Amikor megtudtam, hogy nekem van a legjobb melóm a világon
Félig pihenős nap, Astriddal tekertünk egy picit, miután befejezte a munkát. De szigorúan elektromos kerékpárral. Aztán otthon feltelepítettem és összedugtam mindent, ami Swiftes online tekeréshez kellett, majd visszanéztem a tavalyi Flandriát. Marha jó volt újra átélni, ahogy a Kwaremont-on üvöltik a nevemet. Ott és akkor megint rájöttem, hogy nekem van a legjobb munkám a világon.
E: 2 óra az időfutam kerékpáron
É: reggeli - csak egy kávé, ebéd - sonkás-mozzarellás tojásrántotta, vacsora - lazacos-rákos tészta, póréhagyma mártással.

EU2JZqjWoAAQ8Es.jpg Fotó: Europress/AFP

Csütörtök - Nincs speciális felkészülés vasárnapra
Megkaptam a frissítőket meg a zseléket az online Flandriához. Azt terveztem, hogy kimegyek egy könnyű gurulásra, de a Tacx Neo nekem nagyon bejön, szóval maradt a görgő. Ennyit készültem vasárnapra, ami normál esetben a szabadnapom lenne, de ebből most "átmentek" egy keveset szombatra, mert másnap végre "versenyem" lesz:)
E: 2 óra görgő, 30 perc erősítés
É: kukoricapehely tejjel és dióval+kávé, ebéd - néhány szelet müzli és egy szendvics, vacsora - töltött pizza+saláta.

Péntek - Egyszerűen imádom a sült krumplit
Mentem egy hosszút a szabadban, majd a zuhi után jött a meglepetés: Astrid sült krumplit csinált nekem, amit imádok. Péntekem már 5-kor végez a munkával, szóval onnantól kezdve együtt lehettünk, ittunk is egy koktélt. Aztán este folytattuk az egyik sorozatunkat, a The Spy-ban már a 3. évadnál járunk.
E: Négy óra Jens Debusschere-vel (figyeltünk a távolságra)
É: müzli görög joghurttal+gyümölcslé, és persze a Het Nieuwsblad, ebéd - tonhalsaláta sült krumplival, vacsora - lazacos rakott brokkoli.


ui: Yves Lampaert 3.29 hátránnyal a 11. helyen zárt a vasárnapi virtuális Flandriai körversenyen, amit Greg Van Avermaet (CCC) nyert meg.

Hozzászólások