ES Bringa - Kwiatkowski lehet a Sky következő háromhetes-menője?
Kwiatkowski lehet a Sky következő háromhetes-menője?

Kwiatkowski lehet a Sky következő háromhetes-menője?

Kálmán Laci ·
2018/08/26 21:50

A Sky a Tour de France elmúlt hét kiírásából hatot megnyert, ráadásul három különböző versenyzővel. Vajon Bradley Wiggins, Chris Froome és Geraint Thomas után ki lesz a következő komoly háromhetes menőjük?

A most zajló Vuelta akár már választ is adhat a fenti kérdésre. Bár Egan Bernallal szemben már most komoly elvárások mutatkoznak, igazából a piros trikót vasárnap magára öltő Michal Kwiatkowski lehet az, aki a fent említett három nagy nyomdokába léphet a nagy körökön.

Dave Brailsford méltatta a lengyel képességeit, nem kizárva annak lehetőségét, hogy a csapat esetleg zsinórban az ötödik háromhetesét is behúzza.

"Úgy gondoljuk, hogy ő mindenképpen egy olyan versenyző, aki egy nap majd nagy kört nyerhet. Ez a Vuelta kiváló lehetőség a számára, hogy előrelépjen és értékes tapasztalatokat szerezzen, mint összetett menő."

Bár Kwiatkowski minden bizonnyal elsősorban az innsbrucki világbajnokságra készül, azért ismerve a Sky-t, biztosak lehetünk abban, hogy a piros trikót sem tévesztik szem elől.

"Az, hogy itt vagyok a Vueltán, fontos lépés a pályafutásomban" - mondta Michal. "Soha nem tekertem még két nagy kört egy szezonon belül, úgyhogy izgatottan várom, hogy reagál majd a testem erre az új kihívásra."

Kwiatkowski a klasszikusokon már korábban bizonyított. 2014-ben világbajnok lett, de győzött már a Sanremón, a Strade Bianchén kétszer is, valamint nyert Harelbekét, Amstelt és San Sebastiánt.

Ebben a szezonban pedig főleg az egyhetes versenyeken villogott. Az év elején másodszor is behúzta az Algarvei kört, de győzött a Tirrenón és a Lengyel körön is. És nem mellesleg júliusban ott volt Froome és Thomas segítőjeként a Touron.

"Elég zsúfolt volt ez a nyár a számomra. Az idén egy kicsit másfajta megközelítéssel próbálom befejezni a szezont. Úgy gondolom, feküdhet nekem, hogy sok verseny-kilométert teszek a lábamba."

kwiatkowski2.jpg Fotó: Europress/AFP

Azzal, hogy a Sky előtérbe helyezi Kwiatkowskit, jelzi a csapat, hogy szem előtt tartja a jövőt. Noha Froome és Thomas korántsem mutatja a visszaesés jeleit, azért ők már mégiscsak 32-33 évesek. Brailsford utalt rá a Tour alatt, hogy igyekeznek felépíteni a jövő összetett menőit. A csapatfőnök itt Kwiatkowski és Bernal mellett Tao Geoghegan Hartra és Pavel Sivakovra is gondolt. 

"Geoghegan Hart és Sivakov két olyan fiatal versenyző, akik jó eséllyel sikeresek lehetnek majd a háromheteseken a jövőben" - mondta Brailsford. "Mindketten remek hozzáállással edzenek, és hajlandóak áldozatokat hozni a siker érdekében. Ott van bennük a tanulásra való igény, úgyhogy rettentő büszke vagyok rájuk."

Így, hogy sem Froome, sem Thomas nem vesz részt a Vueltán, sokan egyáltalán nem számolnak a Sky-jal. A csapat sora azonban olyan erős, hogy a dobogóért minimum harcban lehetnek. 
Valószínűleg elsősorban Kwiatkowski. 


(Forrás: velonews)
Hozzászólások