ES Bringa - Kwiatkowskié a szakasz, Carapaz pöttyösben, de Roglicot nem lehetett zavarba hozni
Kwiatkowskié a szakasz, Carapaz pöttyösben, de Roglicot nem lehetett zavarba hozni
Fotó: Europress/AFP

Kwiatkowskié a szakasz, Carapaz pöttyösben, de Roglicot nem lehetett zavarba hozni

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/09/17 18:26
Roglic a második nehéz szakaszt is gond nélkül lehozta, az Ineos nagyot mentett a mai szereplésével Bernal távozása után, Pogacar maradt második összetettben, Yates és Uran azonban sokat kapott.

Ez történt  

Ötezer méternyi szintkülönbség, összesen öt emelkedő (ezek közül a HC besorolású Gliéres-nek volt murvás része is) komoly szakasz, mindez egy nappal a Loze után.

Az Ineos komolyan gondolta a napot, 4 embert is adtak a szökésbe, közülük Kwiatkowski és a pöttyöst végül megszerző Carapaz volt a legerősebb. Bár ehhez a kettős Ineos-győzelemhez talán Hirschi lejtmenetes bukása is kellett. 

A 6 kilométer hosszú, átlagosan 10,5%-os Gliéres-en előbb Landa, majd Pogacar próbálkozott, de csak a Jumbós segítőket szórták ki (őket sem végleg, hisz van Aert lett ma a harmadik..), Roglicot nem lehetett zavarba hozni. Sőt, a murvás részen még Pogacar szakadt le egy picit a sárga trikóstól, igaz nem nagyon, és nem sokáig. Porte közben defektet kapott, de nagyot mentett, pedig egy perces hátrányban is volt.

A lejtmenet után Kwiat elvitte a szakasz, Carapaz a pöttyöst, az összetett esélyesek együtt jöttek meg, vagyis Roglic-nak már csak a holnapi napot, és a szombati időfutamot kell "túlélnie." De elnézve az eddigi Tourját, nem nagyon kell őt félteni.

A szakasz végeredménye: ITT
Az összetett állása: 
ITT


A szakaszgyőztes - Michal Kwiatkowski (Ineos)

Bármilyen furcsa, a korábbi világbajnok még soha nem nyert szakaszt a Touron, Sőt, legutóbb is elég régen nyert, ezt megelőzően a 2018-as Lengyel körön vitt el egy napot, majd az összetettet is.

A nap száma - 12

Tizenkét különböző nemzetiségű versenyző nyert már ezen a Touron, ami új rekord.

A nap nyilatkozata

"Remélem Egan látta ezt a mai napot, és tudott örülni a sikerünknek. Én biztosan soha nem fogom elfelejteni ezt a szakaszt." (Michal Kiwatkowski)

Ez jön - 19. szakasz (09.18)

Egyetlen negyedik kategóriás emelkedő, tipikus átvezető szakasz, de nehogy valami komoly meglepetést lássunk... Papíron ez egy szökős napnak tűnik.

🗺️ A 19. szakasz szintrajza:  ITT 
📺 Eurosport - 13.25 (ismétlés: 20.00)

Hozzászólások