ES Bringa - Kutyák, tetoválások, és strandolás Gaviriával - így töltötte a telet Peter Sagan
Kutyák, tetoválások, és strandolás Gaviriával - így töltötte a telet Peter Sagan
Fotó: Europress/AFP

Kutyák, tetoválások, és strandolás Gaviriával - így töltötte a telet Peter Sagan

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/02/11 09:53

Akárcsak tavaly, ausztráliai szakaszgyőzelemmel kezdte az évet, ami miatt bukott egy fogadást. Aktív, mégis pihenős téli szünete volt, melynek során síelt, és még a cartagenai tengerparton is eltöltött pár napot. Fernando Gaviria társaságban. Akivel bár riválisok, kifejezetten jóban vannak.

A TDU után lenyomta az argentin kört, és most egy picit eltűnik. Edzőtáborba vonul, ezért kihagyja az Omlopoot és a Strade Bianchét, de a Tirrenón már újra láthatjuk. Peter Sagan a kisebb változtatás okáról, és a tavaszi feladatokról is mesélt a Bicisportnak adott interjúban.


Hogy telt a téli szünet?
Kiválóan. Voltam síelni a tesóimmal Innsbruck környékén, és elutaztam Kolumbiába Lombardival, a menedzseremmel. Akkor futottunk össze Gaviriával. Először jártam ott, egy hét a tengernél, szuper volt.

Valami más program?
Jártam egy Gran Fondo miatt az USA-ban, és voltam Koppenhágában, a Kutyakiképző Világbajnokságon.

Hogy hol?
Jól hallottad, létezik vb a kutyáknak. Én imádom őket, Gabriele (Uboldi, Sagan jó barátja és sajtósa) ugyancsak, szóval elnéztünk Koppenhágába. Nagyon érdekesek voltak az engedelmességi és az ügyességi feladatok.

Ennyire szereted a kutyákat?
Igen, Gabirelétől - aki egyébként tanult kutyakiképzést régebben - kaptam is egy német juhászt, de én alig vagyok otthon, szóval az ő spanyolországi házába került, ahol van vagy tíz társa.

000_1CZ29R.jpg Fotó: Europress/AFP

És mennyi időt töltöttél Szlovákiában?
Négy napot. Kettőt a szponzorok miatt, és újabb kettőt Karácsonykor. 

A kis Sagant mennyit látod?
Találkozunk amikor csak tudunk, szerencsére nem költöztek el Monte Carloból, és közel lakunk egymáshoz. Amikor meg úton vagyok, akkor naponta beszélünk Skype-on.

Új tetoválások esetleg?
Marlon nevét és a születési dátumát a szívem fölé tetováltattam. Mostanság rákaptam a témára. Találtam egy ügyes srácot Valenciában, csak hozzá járok. Ha kell a száma, megadom:)

Még a TDU alatt lehetett hallani egy csapaton belüli fogadásról. Ennek mi a története?
A rajt előtt mondtam Uboldinak, hogy még nincs jó kondim, és nem fogok szakaszt nyerni. Ő meg az ellenkezőjét állította. Fogadtunk egy Mont Blanc márkájú tollban. Veszítettem, de legalább behúztam a szakaszt.

Akárcsak az elmúlt években, megint a Sanremo lesz az első "igazi" versenyed. Oda kell a top forma?
Nem. Azt hiszem a Sanremón akkor sincs garancia semmire, ha tökéletes állapotba érkezel a rajthoz. Könnyű letekerni, de nagyon nehéz megnyerni. És ha ott már top közeli formában vagyok, akkor nem tudom mi lesz a Roubaix-n. Az időben azért messzebb van.

000_1CZ1VQ.jpg Fotó: Europress/AFP

Tavaly előtt támadtál a Poggión, tavaly nem. Esetleg már van valami terved arra, hol kellene menni?
Az előző évben is a Poggión akartam támadni, de a szembeszél miatt kivártam. Nibali tökösebb volt nálam, és bevállalta az akciót.

A Sanremo kapcsán kit tartasz nagy ellenfélnek?
Két nevet mondok. Először is Vivianiét, aki most futja a legjobb éveit, és ott van Gaviria, akinek nem gond a távolság. Ráadásul ravasz, mint a róka.

Gaviriával mióta vagy ilyen jóban? Ellenfelek vagytok, de közben együtt nyaraltok...
Két éve kezdtem el verseny közben beszélgetni vele, egyből szimpatikus lett, aztán párszor találkoztunk Monte Carlóban. Mivel ő is ott lakik. Ittunk egyet, vacsoráztunk, meg sokat beszélgettünk. Ráadásul mindkettőnknek Giovanni Lombardi a menedzsere. Az előző Tournak úgy mentünk neki, hogy volt egy megállapodásunk: veszünk a másiknak egy Dom Pérignon pezsgőt, ha összejön a szakaszgyőzelem. Hat üvegig jutottunk.

Idén kihagyod a Strade Bianchét, és pár belga egynapost. Ennek mi az oka?
Inkább elmegyek Sierra Nevadába edzőtáborozni, és nem a hidegben tekerek. Amúgy meg a három hetes felkészülési időszak után, nem sok esélyem lenne a Stradén. Nem lehet március elejétől csúcsformában végignyomni a tavaszt.


(Forrás: Bicisport) 


Hozzászólások