ES Bringa - Kiosztották a Tour de France szabadkártyáit, eggyel több csapat indulhat, mint tavaly
Kiosztották a Tour de France szabadkártyáit, eggyel több csapat indulhat, mint tavaly
Fotó: Europress/AFP

Kiosztották a Tour de France szabadkártyáit, eggyel több csapat indulhat, mint tavaly

Bodnár GergőBodnár Gergő
2021/02/05 10:08
Alpecin-Fenix, Arkea, B&B Hotels és Total Direct Energie. A 19 WorldTour-csapat mellett, idén ez a négy sor vehet részt a június 26-án rajtoló Tour de France-on.

Nem nehéz kiszámolni, hogy ez a megszokott 22 helyett, 23 csapatot jelent, vagyis az UCI helyt adott a szervezők korábbi kérésének, és eggyel megemelték a résztvevők számát. Ez a hír egyébként a Giro d'Italia kapcsán jelenthet némi könnyebbséget az RCS Sportnak, hisz 2021-ben már az előző év legjobb pro-konti csapata (jelen esetben az Alpecin) automatikus meghívottnak számít, így csak két szabadkártyát lehetett volna kiadni.

Márpedig erre a két helyre öt sor, az Eolo-Kometa, az Androni, a Bardiani, a Vini-Zabu illetve a Gazprom pályázott volna, így azonban az olasz kört szervező RCS Sport is plusz egy (olasz) csapatot hívhat meg a 2021-es Giróra.

A Tour szabadkártyásait illetően nagy meglepetés nincs, előzetesen is erre a három csapatra lehetett számítani.

Az Arkea, B&B Hotels és Total Direct Energie lehet ott idén szabadkártyával a Touron, az Alpecin-Fenix pedig a legjobb tavalyi pro-konti csapatként vehet részt a június 26-án rajtoló versenyen. Azaz ebben az évben először láthatjuk majd Mathieu van der Poelt egy nagy körversenyen. 

Az már más kérdés, hogy az olimpia miatt a holland versenyző egyáltalán nem biztos, hogy végig is fog menni, erről majd a tavasz során kell döntenie. 
Hozzászólások