ES Bringa - Kiosztották a Giro szabadkártyáit, három legjobbjával indul az Ineos a Touron - ez történt a héten
Kiosztották a Giro szabadkártyáit, három legjobbjával indul az Ineos a Touron - ez történt a héten
Fotó: Europress/AFP

Kiosztották a Giro szabadkártyáit, három legjobbjával indul az Ineos a Touron - ez történt a héten

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/01/19 16:53
Már tényleg nem kell sokat várni, és itt a 2020-as év első World Tour versenye. Így ez az utolsó vasárnap, amikor összefoglaljuk a hét legfontosabb történéseit, az ESB-n megjelent cikkek segítségével.


Ezúttal a Giro szabadkártyás csapatairól, az Ineos háromhetes menőinek programjáról, a 2020-as idényét tervező Alaphilippe-ről, és a wattmérők káros hatásáról mesélő Contadorról lesz szó. Holnap pedig jövünk a TDU beharangozójával.


1. Három olasz sor indulhat szabadkártyával a Girón

Nincs meglepetés, három olasz csapat kapott szabadkártyát a Giróra | Hosszabbítás

Ma este bejelentették a 2020-as Giro szabadkártyás csapatait, és ahogy arra számítani lehetett, csak olasz sor kapott meghívást a május 9-én, Budapesten rajtoló olasz körversenyre. Akárcsak a Tour de France-on (ahol eddig két kiadó hely vált biztossá), az idei Girón is kizárólag hazai csapatok indulhatnak szabadkártyával.

2. Carapaz megkapta a Girót, Bernal, Thomas és a Froome a Touron indul

Az Ineosnál eldöntötték, hogy kik lesznek a háromhetes kapitányok | Hosszabbítás

Kezdjük a legfontosabbal. Bernal tényleg nem indul a Girón, Geraint Thomas megint a Tourral próbálkozik, Carapaz megkapja a Girót, Froome pedig továbbra is hatalmas kérdőjel. De ha június végére rendben lesz, akkor megpróbálhat rámenni az ötödik sárga trikójára.

3. Alaphilippe úgy érzi, idén nem lesz esélyes a Touron

Alaphilippe: "Egy nap megnyerhetem a Tourt, de nem idén" | Hosszabbítás

Julian Alaphilippe tavaly közelebb került a Tour de France megnyeréséhez, mint hosszú ideje bármelyik francia versenyző, mégsem érzi úgy hogy idén is esélyes lehet. A Quick-Step sztárja a növekvő nyomás ellenére megpróbál két lábbal a földön maradni, és új kihívásokat keresve megismételni a nagyszerűen sikerült tavalyi szezont.

4. Lefevere a QS átigazolási politikájáról

Lefevere: "Megint nem vállaltunk be őrültségeket azért, hogy valakit megtartsunk" | Hosszabbítás

A napokban ünnepelte a 65 születésnapját a Quick-Step csapatának lelke és főnöke, Patrick Lefevere. Olyan régen tagja a mezőnynek, hogy szinte el sem tudunk képzelni nélküle egy tavaszi klasszikust. 1976-ban lett profi, 1990-től dolgozik sportigazgatóként, a lehető legjobb helyen, a legendás MAPEI-nél kezdett. Már nagyjából 18 éve "teljhatalmú ura" a Quick-Step csapatának, mellyel valóssággal halmozza a győzelmeket.

5. Contador Froome-ról, és a wattmérő káros hatásáról

Contador: "A wattmérő kiöli az ösztönösséget a versenyzésből" | Hosszabbítás

Alberto Contador volt Chris Froome egyik legnagyobb riválisa. A 2017 végén visszavonult spanyol versenyző egyebek mellett a kettejük közti különbségekről és Froomey erősségeiről beszélt egy nemrégiben vele készült interjúban, valamint arról is, szerinte miért kellene betiltani a wattmérőket. Az emberek talán arra emlékeznek leginkább veled kapcsolatban, hogy hogyan harcoltál Chris Froome ellen...

Hozzászólások