ES Bringa - Ki állítja meg ezt a Bernalt?
Ki állítja meg ezt a Bernalt?
Fotó: Europress/AFP

Ki állítja meg ezt a Bernalt?

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/06/24 10:27
Persze, most lehet mondani, hogy milyen mezőny volt, és ez csak egyhetes verseny, de attól még tény: Egan Bernal újabb összetett győzelmet szerzett, és nagyon úgy néz ki, készen áll a Tourra.

Pályafutása második francia körversenyére, ahol - Froome sérülése miatt - biztosan komolyabb szerepet fog kapni, mint tavaly. Pedig 2018-ban sem ment rosszul, pár hegyimenő és összetett esélyes azért kapaszkodott mögötte, amikor élre állt, és meghúzta a sort. 

Nyilatkozzon bármilyen szépen és udvariasan, Egan Bernalnak még ilyen fiatalon is készen kell állnia arra, hogy Thomassal majd történik valami. És érte megy majd a komplett Ineos.

Picit olyan helyzetben lesz, mint a Giro előtt volt Carapaz. Bízik magában, érzi az erőt, tudja, hogy képes rá, papíron azonban mégsem ő a kiemelt ember.

"Ott leszek a Touron, és Thomast segítem. Nincs ezzel semmi probléma. Ő a kapitány, én pedig érte dolgozom. Huszonkét éves vagyok, azt hiszem párszor még részt tudok venni ezen a versenyen."

Bernal élete első Tourján a 15. helyen zárt. Úgy, hogy végig segítő volt a hegyeken, és egyszer sem mehetett magáért.

CORVOS_00031161-064.jpg

"Elvileg Thomas lett volna Svájcban is az első számú emberünk, de elesett. Így jöttem én. Készen álltam a feladatra, amit meg tudtam oldani. Azt hiszem, ilyen kemény verseny összetettjét korábban még soha nem tudtam megnyerni."

A kolumbiai versenyző négy többnaposon indult idén, és mindig a legjobb öt között zárt. A Párizs-Nizzát és a Svájci kört nyerte, Katalóniában harmadik lett, a Kolumbiai körön pedig negyedik.

"Volt egy csúnya bukásom a Giro előtt, de erre már nem is emlékszem. Ez a mostani verseny nagyon felhozott, és tele vagyok önbizalommal. De ennek ellenére sem felejtem el, hogy egy olyan versenyző lesz a címvédő a Touron, akit én nagyon tisztelek. És aki ugyancsak jó formában lesz ott a rajtnál."

Hozzászólások