ES Bringa - Kezdődhet az olaszos hét!
Kezdődhet az olaszos hét!
Fotó: Europress/AFP

Kezdődhet az olaszos hét!

Bodnár GergőBodnár Gergő
2018/10/08 11:01

Négy olasz egynapost versenyt közvetítünk ezen a héten, plusz ott a török kör. Meg kell becsülni ezt a kínálatot, hiszen szépen lassan vége az idei országútis szezonnak.

Az év sokak számára a szombati Lombardiával zárul, de mi azért a csütörtöki Gran Piemontére is nagyon figyelünk. A Quick-Step színeiben ugyanis ezen a versenyen áll rajthoz Peák Barna. 


1. Tre Valli Varesine: Valverde szivárványszínű trikóban

Az olasz hét első állomása, a Tre Valli Varesine. Ezen a versenyen láthatjuk először szivárványszínű trikóban Alejandro Valverdét, aki vasárnap hivatalosan is bemutatta az új mezét
TV: kedd 15.15 - Eurosport 1

2. Milánó-Torino: A Lombardia előtti főpróba

A szokásos befutó a supergai bazilikánál, akárcsak tavaly, kiváló mezőnnyel. A címvédő Uran ugyan hiányzik, de Adam Yates, Wellens, Pinot, Valverde, Kelderman, Moscon, Bernal és a két évvel ezelőtti győztes, Miguel Angel Lopez is ott lesz a rajtnál.
TV: szerda 14.45 - Eurosport 1

3. Gran Piemonte: Peák Barna utolsó quick-stepes tesztje

Ezt a versenyt talán még soha nem közvetítettük az Eurosporton, de most különösen fontos lesz számunkra. A Quick-Stepnél gyakornoki szerződéssel tekerő Peák Barna ugyanis ott lesz a rajtnál. A magyar versenyző - aki legutóbb a Münsterand Giron tekert - egy jövő évi profi szerződésért küzd. Mi pedig nagyon szurkolunk neki.
TV: csütörtök 14.45 - Eurosport 2

4. Lombardia: az év utolsó klasszikusa

Az év utolsó klasszikusa, sokan itt fejezik be hivatalosan is az évet. Az elmúlt három kiírásból kettőt megnyerő Nibali ott lesz a rajtnál,a  világbajnok Valverde is indul (még soha nem győzött itt), az útvonal pedig ahogy kell, kellően kemény. Ezúttal is Bergamóból indulnak, és Comóban lesz a cél, de újdonságként ott a Civiglio utáni rövid 9%-os meredek, ami igen jó támadási lehetőségnek tűnik.
TV: szombat 14.30 - Eurosport 1

Hozzászólások