ES Bringa - Schachmann nyerte a szökős napot
Schachmann nyerte a szökős napot
Fotó: Europress/AFP

Schachmann nyerte a szökős napot

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/03/29 18:00

Két hegyi szakasz után benne volt a pakliban, hogy az összetett esélyesek szempontjából nyugisabb lesz a mai szakasz, ennek megfelelően jöttek a szökevények.

Maximilian Schachmann ennek megfelelően be is vállalta az elmenést, majd olyan jó erőben érezte magát, hogy tízzel a vége előtt elindult. A szökevénytársak közül senki nem tudta tartani vele a tempót, a Bora versenyzője egyedül ért haza, bő tíz másodpercet adott a mezőnynek (ahol a hajrát Matthews nyerte).


Az összetett esélyesek teljesen nyugis napot zártak, leszámítva Egan Bernalt, aki kezében a kerékpárral, sétálva jött át a célvonalon. Az összetett 3. helyén álló kolumbiai versenyző nem sokkal a befutó kapott defektet, így nem került időhátrányba.

A nap témáját azért Alejandro Valverde szolgáltatta, aki a mai szakasz rajtja előtt bejelentette, hogy a 2021-es szezon végén visszavonul.

Az összetett állása nem változott, Miguel Angel Lopez továbbra is 14 másodperc előnnyel vezet. Viszont a hétvégét még túl kell élnie. És sem a szombati szakasz, sem a barcelonai körözés nem lesz túl egyszerű.

Holnap a megszokottnál kicsivel korábban, 15.15-kor kezdünk az Eurosporton!


Hozzászólások