ES Bringa - A nagyok szerdára tartalékoltak, Kamna szökésből nyert
A nagyok szerdára tartalékoltak, Kamna szökésből nyert
Fotó: Europress/AFP

A nagyok szerdára tartalékoltak, Kamna szökésből nyert

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/09/15 19:47
Az összetett esélyesek között nem volt meccs, Kamna szökésből nyert, Quintana és Bernal már egy jövőbeli szökésre gyűjtögette a hátrányt. Elindult a harmadik hét a Touron, de az első igazán fontos szakasz a szerdai lesz.

Ez történt

A holnapi nap fényében várható volt, hogy a mai szakaszt "elengedik" az összetett esélyesek, el is ment egy jó nagy szökés, melyben többek között a pöttyösre hajtó Rolland, Alaphilippe, Kamna illetve Carapaz is ott tekert. Utóbbi két versenyző meccselt egymással az utolsó előtti emelkedő végéhez közeledve, 200 méterrel a hegytető előtt Kamna le is rázta magáról az Ineos versenyzőjét, és legközelebb már csak a célban találkoztak.

A mezőny közben bő negyed óra hátránnyal, "kényelmes" tempóban haladt a cél felé, a hajrában csak Lopez próbált meg támadni, de ő még egy másodpercnyi előnyt sem tudott kiharcolni.

Vagyis a Col de la Loze előtt nem változott az összetett, bár azzal, hogy Quintana "elengedte" a nap végét, Dumuolin feljött a kilencedik helyre.

A hajrában már a hátfájdalmakra panaszkodó Bernal sem volt ott a főmezőnyben, ő szintén egy jövőbeli szökésre készülhet, hisz majdnem fél óra hátránnyal, Viviani meg Sagan mellett jött meg. Bár ha valóban nagy fájdalmai vannak, akkor még az is erősen kérdéses, hogy eljut-e Párizsig...

A szakasz végeredménye: ITT  
Az összetett állása: ITT


A szakaszgyőztes - Lennard Kamna (Bora)

Már a Dauphinén is jelezte, hogy jó formában van, és azzal, hogy Buchmann elszállt, ma esélyt kapott a szökésre. Jó napot, és neki való hegyes szakaszt választott, nagyon szépen otthagyta a hajrában Carapazt.

A nap száma - 2.16

Ennyire van egymástól a legjobb hét versenyző összetettben.

A nap mondása

"Jó bemelegítés volt ez a szerdai nap előtt. Ahol szerintem már lesznek komolyabb különbségek köztünk."
(Tadej Pogacar)

Ez jön (09.16 - 17. szakasz)

Következik a királyszakasz, a harmadik hét egyik legfontosabb napja. A befutó a 21.5 km hosszú, átlagban 7.8%-os Col del la Loze végén lesz.

🗺️ A 17. szakasz szintrajza:  ITT  
📺 Eurosport  - 12.20 (ismétlés: 20.00)

Hozzászólások