ES Bringa - Jungels: Sokoldalúnak lenni nem mindig előny
Jungels: Sokoldalúnak lenni nem mindig előny
Fotó: Europress/AFP

Jungels: Sokoldalúnak lenni nem mindig előny

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/01/23 10:35

Bob Jungels még 2015 januárjában mesélt el magáról egy aranyos történetet. 

Mikor az általános iskolában megkérdezték tőle, hogy mi szeretne lenne felnőttként, ő egyből rávágta: legenda!

A tanárnő közölte vele, hogy az nem épp egy foglalkozás, de így, a tavalyi LBL-győzelem után, akár aktuális is lehetne a kérdés: hol tart a legendává válás útján a Quick-Step versenyzője?

"Megnyertem egy rangos egynapost, ráadásul az év legeredményesebb csapatának kapitányaként, szóval jó úton haladok:) Bár azt hiszem, legenda csak a halálod után lehetsz. És egyébként sem te nevezed ki magad, hanem mások véleménye alapján válsz azzá."

Ezen tehát egy kicsit még dolgoznia kell, de Jungels kétségtelenül egyre komolyabb eredményeket szállít. Két Top 10-es eredmény és fehér trikó a Girón, a tavalyi 11. hely a Tour de France-on, és az emlékezetes szökős LBL-győzelem. Ami után (az FW-t megnyerő Alaphilippel együtt) egy értékes Hublot karórával lepték meg a csapattársakat.

"A tavalyi év során nagyon sokat tanultam magamról" - mesélte Jungels a Rouleurnek. "Főleg arról, hogy kell kezelni a nehéz szitukat. Volt rossz pillanatban elkapott betegségem, az emlékezetes dél-afrikai baleset, szóval nem mentem sima évet. A Tour kockaköves szakasza után rájöttem arra, hiába nyertem U23-as Roubaix-t, sokkal jobban teszem, ha a Flandriára, az Amstelre, meg néhány egyhetesre koncentrálok a jövőben."

043_05391260.jpg Fotó: Europress/AFP

De a háromheteseket sem engedi el, épp ezért idén visszatér a Giróra, amit tavaly a Tour miatt kihagyott. Ő is azok közé tartozik, aki kifejezetten örül a három időfutamos útvonalnak.

"Sokat gondolkoztam azon, mennyire előny, ha kifejezetten sokoldalú vagy. Hisz akkor nehéz választanod, és elveszthetsz a feladatok között. Nem keveset beszélgettem Tom Steelsszel, és végül arra jutottunk, hogy semmit nem szabad teljesen elengednem. Hisz ott van Geraint Thomas példája. Nyert belga egynapost, jól ment a Roubaix-n, majd sárga trikós lett. Épp ezért, idén a Giro is kiemelten fontos lesz. De talán ez számomra a legnagyobb kihívás. Hogy három hétig egyenletesen jól menjek."📆 Bob Jungels február 2-án, a kolumbiai körön kezdi az új szezont. Az első belga egynaposa az Omloop (03.02) lesz.


Hozzászólások