ES Bringa - Jungels: "Az üldözők sem hittek abban, hogy haza lehet érni"
Jungels: "Az üldözők sem hittek abban, hogy haza lehet érni"
Fotó: Europress/AFP

Jungels: "Az üldözők sem hittek abban, hogy haza lehet érni"

Bodnár GergőBodnár Gergő
2018/04/23 08:43

Hogy mi történt vasárnap délután?
Semmi extra, csak nagyjából az, ami a korábbi három nagy egynaposon. A mezőny könnyedén elengedte a Roche-aux-Faucons-on feltünően erős Jungelst, aki a mezőny egyik legjobb tempómenője. A lejtmenet során pillanatok alatt összejött fél perc előny, amit a befutóig sikerült megőrizni.

Közben hátul ment a már-már szokásossá váló nézelődés, egy-két Valverde-, Martin- és Vanendert-megindulást leszámítva sok egység nem volt az üldözők között.

A végeredmény?
Sima Jungels-győzelem, a többiek már csak a második helyért küzdhettek.

"Széthajtottam magam, mindent megpróbáltam, de bennem most nem volt több" - mondta a nagy esélyesnek tartott Valverde, aki a 13. helyen zárt. "A hajrában nem éreztem jól magam, tejesen elfogytam, elképzelhető, hogy a nagy meleg miatt. Így nem is lehetett esélyem egy jó eredményre. Az ardenneki egynaposok előtt sokan két címvédésről beszéltek, most legalább mindenki számára kiderült, mennyire komoly dolog legalább egyszer nyerni. Így talán a Merckx-féle rekord is más megvilágitásba kerül."

Valverdéhez hasonlóan Nibali is elmaradt a várakozásoktól, az olasz versenyző több mint 3 percet kapott, Matthews-zal, Gilberttel, Kwiattal és Mollemával együtt.

"Nincs kifogás, egyszerűen elfogytam. A Redout-on éreztem, hogy nem fog menni, mondtam is Gasparottónak, hogy ne várjon rám. Ilyen helyzetekben okosabb egy kicsit hátralépni, és hagyni menni azt, aki tényleg erős. Ilyenkor fontos, hogy őszinte legyél a csapattársaiddal. Sajnálom ezt a napot, Michele emléke miatt szerettem volna jól menni, de ennyi volt bennem"
- mondta Nibali.

043_05334333.jpg Fotó: Europress/AFP

Bob Jungelsnek viszont óriási napja volt, nagyon megverte a mezőnyt, a hajrában okosan osztotta be az erejét, és több mint fél percet adott a második helyezett Woodsnak.

"Komolyan mondom, az utolsó kanyarig nem hittem el, hogy ez meglehet" - nyilatkozta Jungels, aki a tizenkettedik (!) különböző Quick-Step-versenyző, aki idén nyerni tudott. "Először Gilbert ment, aztán én, eredetileg Alaphilippnek készítettük volna elő a terepet, de elől voltam az emelkedő után, és jött a lejtmenet. Úgy voltam vele, szeretem az ilyen részeket, nem vagyok rossz tempómenő, miért ne próbáljuk meg? Hát bejött. A hajrában már csak arra kellett figyelnem, ne vigyen el a lendület, és a lehető legjobban osszam be az erőmet. Nem hittem volna, hogy haza lehet érni egyedül, de talán az üldözők is így voltak vele." (Forrás: spaziociclismo, gazzetta)

Hozzászólások