ES Bringa - Jakobsen nyerte a madridi befutót, Roglic a Vuelta 2019-es győztese
Jakobsen nyerte a madridi befutót, Roglic a Vuelta 2019-es győztese
Fotó: Europress/AFP

Jakobsen nyerte a madridi befutót, Roglic a Vuelta 2019-es győztese

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/09/15 21:03
Örömünnep, dumaparti és sörözés Madridban. A hangulatot valószínűleg a hazaiak kosárcsapata is alaposan megdobta, akik ma világbajnokok lettek. Persze a kerékpárosok is kiettek magukért az elmúlt három hétben, úgyhogy ma jött a megérdemelt gálatekerés. A sprintet Fabio Jakobsen húzta be, Primoz Roglic pedig hivatalosan is megnyerte a 2019-es Vueltát. A legnagyobb sztori azonban egyértelműen az, hogy két szlovén is fölállhatott a dobogóra.

Ez történt
A versenyzők előbb eltekertek Fuenlabradából Madridig, majd következett egy könnyed, felszabadult körözés a spanyol fővárosban. Volt ugyan néhány szökési kísérlet, a mezőnyhajrá azonban borítékolható volt, mely végül a várakozásoknak megfelelően Bennett és Jakobsen között dőlt el, és az utóbbi győzelmével zárult. Köszönhetően a Quick-Step szinte tökéletes felvezetésének, mely ezzel elkönyvelhette idei 62. győzelmét.

Roglic a piros trikót megfejelve begyűjtötte a zöldet is. A legjobb fiatalnak járó fehér trikót pedig Pogacar szerezte meg. A szlovén mindössze húszévesen, óriási Vueltát futva, három szakaszt is behúzva harmadik helyen végzett élete első háromhetesén. 

Életkorban a másik véglet Valverde, aki 39 évesen a második helyet szerezte meg az idei Vueltán. A spanyol egyébként pályafutása során 19. alkalommal végzett top 10-ben háromhetesen. Így koccintottak a dobogósok. A hegyi összetettet, némiképp váratlanul Geoffrey Bouchard nyerte, a csapatversenyben pedig a Movistar bizonyult a legjobbnak.

A 21. szakasz végeredménye: ITT
A 2019-es Vuelta végeredménye: ITT

A szakaszgyőztes - Fabio Jakobsen (Quick-Step)
A fiatal holland versenyző remekül helytállt élete első háromhetesén. Nem sok esélye volt a sprintereknek ezen a Vueltán, ehhez képest kifejezetten extra tőle, hogy két győzelmet is szerzett. 

A 2019-es Vuelta díjazottjai
A piros trikós: Primoz Roglic
A pontverseny győztese: Primoz Roglic
A hegyi összetett győztese: Geoffrey Bouchard 
Fehér trikós: Tadej Pogacar
Legjobb csapat: Movistar

A nap száma - 1
Primoz Roglic az első szlovén összetett győztes háromhetes versenyen. Ráadásul csapatának, a Jumbo-Vismának is ez az első GT-győzelme. 

A nap nyilatkozata
"Tökéletes volt a csapat, én meg be tudtam fejezni. Nagyon boldog vagyok." (Fabio Jakobsen)

Ez jön
Hétfőn 18.30-től nagy Vuelta-összefoglaló az Eurosporton.

Hozzászólások