ES Bringa - Jakobsen: "El akarom érni mindazt, amire képes lehetek"
Jakobsen: "El akarom érni mindazt, amire képes lehetek"
Fotó: Europress/AFP

Jakobsen: "El akarom érni mindazt, amire képes lehetek"

Kálmán LaciKálmán Laci
2020/08/07 10:28
Fabio Jakobsen tele van álmokkal. Ahogy az egy fiatal tehetségtől nem meglepő, győzelmekre vágyik mindhárom nagy körön, de céljai között szerepel a Sanremo, a Gent-Wevelgem és a világbajnokság megnyerése is. 

"Aki gyors, az hamar ott lesz a legjobbak között" - mondta Jakobsen, aki hatalmasat bukott a Lengyel kör nyitószakaszán. Állapota súlyos, de stabil. 

Szó se róla, tényleg gyorsan fejlődött és pillanatok alatt számottevő sprinter lett belőle. Patrick Lefevere, akinek jó orra van a fiatal tehetségekhez hamar kiszúrta magának Jakobsent, és 2018-tól lehetőséget adott neki a csapatában. Fabio egyébként a 2015-ben tragikus körülmények között elhunyt olasz kerékpárosról, Fabio Casartelliről kapta a nevét. 

Tom Steels szakértő irányítása mellett a rendkívül robbanékony Jakobsen fejlődése még inkább felgyorsult. Két évvel ezelőtt már megnyerte a Nokere Koerse és a Scheldeprijs nevű egynaposokat, valamint szakaszgyőzelmeket szerzett a BinckBank Touron, a Szlovák körön és a Guangxi-n. 

2019-ben holland bajnok lett, ismét behúzta a Scheldeprijst, majd nyert két szakaszt a Vueltán. Ezek után nem csoda, hogy Lefevere hosszabbított vele 2021 végéig, ami nyilván tovább növelte Jakobsen önbizalmát. 2020-at is jól kezdte, amíg be nem ütött a koronavírus-járvány. Az októberi Giro volt a legfontosabb célja a szezonban. 

Jakobsen a szó legjobb értelemében egy egyszerű, sallangmentes srác. Szeret nagyokat beszélgetni, jókat nevetni. Ami a szívén, az a száján. Korcsolyázó és kerékpározó családban nőtt föl, ő végül a kerékpár mellett döntött. Egyelőre Heukelum városában él a szüleivel, ezért is kapta a Heukelum hurrikánja becenevet, de azt tervezi, hogy a barátnője, Delore és ő hamarosan Monacóba költöznek. 

Jakobsen állapota súlyos, de stabil | Eurosport

A komplett kerékpáros társadalom Fabio Jakobsenért imádkozik , aki a Lengyel kör tegnapi nyitószakaszán esett óriásit. Mint azt a holland versenyzőt kezelő orvosok elmondták, Jacobsen az arcát és a koponyáját ért sérülések miatt egy nagyjából ötórás műtéten esett át az éjjel. Nincs agykárosodása vagy gerincsérülése, a mellkasát ért nagy erejű ütés viszont még akadályozza a légzését.

"Ez a legtökéletesebb hely az olyan sprinterek számára, amilyen én is vagyok. Közel vannak a hegyek, de maga a környék, a Földközi-tenger partján viszonylag sík."

"Az a célom, hogy elérjem mindazt, amire képes lehetek. Már ott vagyok a világ tíz legjobb sprintere között. Hamarosan 24 leszek, úgyhogy a következő hat évben kell hoznom a legjobb eredményeket. Mindhárom nagy körön akarok szakaszt nyerni. A Vuelta már megvan, jöhet a Giro és a Tour. Meg jöhetnek olyan egynaposok mint a Sanremo és a Gent-Wevelgem. És persze a világbajnokság egy olyan pályán, ami fekszik nekem"


hln.be

Hozzászólások