ES Bringa - Jakobsen mesterséges kómában, Lefevere börtönt kért Groenewegenre
Jakobsen mesterséges kómában, Lefevere börtönt kért Groenewegenre
Fotó: Europress/AFP

Jakobsen mesterséges kómában, Lefevere börtönt kért Groenewegenre

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/08/05 21:44
Óriásit esett Fabio Jakobsen a Lengyel kör mai nyitószakaszán, a Quick-Step sprinterét azonnal kórházba szállították, az első hírek szerint mesterséges kómában van.

A szakaszt egyébként a Jumbo sprintere, Dylan Groenewegen nyerte, de a zsűri utólag kizárta a versenyből a holland kerékpárost, így az első helyet Jakobsen kapta. Vagyis hivatalosan ő vezeti az összetettet.

"Kórházba szállítottak Fabiót, azonnal intubáltuk, de nagyon súlyos ütés érte a fejét. Sajnos ki kell mondanunk, hogy életveszélyben van. A legnagyobb probléma az, hogy rengeteg vért veszített" - mondta Doktor Jerchina, a Lengyel kör vezető orvosa.

A Jumbo-Visma csapata közleményben kért bocsánatot, és biztosította együttérzéséről Jakobsent, mint írták: "ilyen bukásnak egyszerűen nem szabadna megtörténnie."


A 23 éves versenyzőért aggódó Patrick Levefere egyszerűen börtönt kért Groenewegenre, mondván, egy szabályos bűncselekményt követett el. Jakobsen csapattársa, Remco Evenepoel pedig annyit jegyzett meg a Twitteren, hogy a bukást okozó holland sprintert egy életre el kellene tiltani a mai manővere után.

A mezőny reménykedik, és bízik a csodában, mert Fabio Jakobsen tényleg életveszélyben van. Remélhetőleg csütörtök reggel jó híreket kapunk.

Hozzászólások