ES Bringa -  Jakobsen állapota súlyos, de stabil
Jakobsen állapota súlyos, de stabil
Fotó: Europress/AFP

 Jakobsen állapota súlyos, de stabil

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/08/06 09:35
A komplett kerékpáros társadalom Fabio Jakobsenért imádkozik, aki a Lengyel kör tegnapi nyitószakaszán esett óriásit.

Mint azt a holland versenyzőt kezelő orvosok elmondták, Jacobsen az arcát és a koponyáját ért sérülések miatt egy nagyjából ötórás műtéten esett át az éjjel. Nincs agykárosodása vagy gerincsérülése, a mellkasát ért nagy erejű ütés viszont még akadályozza a légzését. Állapota súlyos, de stabil, továbbra is mesterséges kómában tartják, a mai nap folyamán viszont megpróbálják felébreszteni.

"A legdurvább bukás, amit valaha láttam" -  írta Twitteren a korábbi profi, Christian Vande Velde. A CCC-ben tekerő Simon Geschke annyit jegyzett meg, hogy a szervezők minden évben bevállalják ezt a lejtmenetes sprintet, ami a nyolcvanas tempó miatt sokszor egyszerűen életveszélyes.

Mivel Jakobsen a tegnapi bukása után rengeteg vért vesztett, sokan egyből a legrosszabbra gondoltak.

"Valóságos pánikban voltunk, hisz mindenki fejében ott volt a tudat, hogy szegény Lambrecht napra pontosan egy éve hagyott itt minket" - mesélte az esetről Patrick Lefevere, a Quick-Step csapatfőnöke. "Elképesztően dühös vagyok, mert ez a jumbós srác részéről egy valóságos merénylet volt Fabio ellen. Remélem, hogy hosszú ideig kiveszik a mezőnyből. Plugge, a menedzserük küldött nekem egy üzenetet, elnézést kért, de most olyan állapotban vagyok, hogy ezt nem tudom elfogadni."

Fotorelacja-I-Etap-Szymon-Gruchalski-6.jpgFotó: twitter

A szervezők azonnal léptek, pár órával a befutó után kizárták a Lengyel körről Dylan Groenewegent, a szakaszgyőzelmet (és a sárga trikót) pedig Fabio Jakobsennek adták.

A holland versenyző állapota tehát tényleg súlyos, de stabil, továbbra is mesterséges kómában van, amennyiben lehetséges, a mai nap folyamán megpróbálják felébreszteni. Remélhetőleg az orvosi csapat sikerrel jár.

További részletek 19 órától az Eurosport 2-n.
Hozzászólások