ES Bringa - Itt vannak a 2020-as Giro magyarországi szakaszai!
Itt vannak a 2020-as Giro magyarországi szakaszai!
Fotó: twitter

Itt vannak a 2020-as Giro magyarországi szakaszai!

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/06/27 17:09
Durván jó napja volt a magyar kerékpár rajongóknak, hisz előbb hivatalosan is bejelentették Peák Barna új Mitchelton-Scottos szerződését, majd kora délután a Szépművészeti Múzeumban kiderült, milyenek lesznek a 2020-as Giro magyarországi szakaszai.

Ahogy az várható volt, a verseny egy rövid, Budapest összes látványosságát felvonultató időfutammal indul, majd másnap a Hősök Teréről rajtolva - Pannonhalma érintésével - Győrbe érkezik a mezőny.

A harmadik szakaszon Székesfehérváron lesz rajt, hogy aztán a Balatonfüred és persze Tihany meglátogatása után, Nagykanizsára érkezzen a mezőny.

Nézzük részletesen, milyenek lesznek a 2020-as Giro magyarországi szakaszai.

1. szakasz (Május 9., Budapest, időfutam)
Nincs meglepetés, jövőre egy rövid, ám a befejezést tekintve némileg emelkedős (1.5 km / 4%) budapesti szakasszal indul a Giro. A nyitóetap a Hősök teréről rajtol (valószínűleg csütörtökön este ott lesz a csapatbemutató is), a befutó pedig Budán, a Szentháromság téren lesz. Fontos kiemelni, hogy az utolsó (emelkedős) 1500 métert külön mérni fogják a szervezők, így akárcsak Bolognában, a hegyi trikó itt is kiosztásra kerül. Az első nap hossza 9.5 kilométer, és a mezőny szinte az összes fontos budapesti látványosságot érinteni fogja.

2. szakasz (Május 10., Budapest - Győr)
Budapestről, a Hősök teréről rajtol majd a Giro második szakasza, hogy aztán Szentendre, Esztergom, Tata, Pannonhalma érintése után, a mezőny megérkezzen Győrbe. Egy olyan településre, ami Pozsonyból, Bécsből és Budapestről is elérhető egy kényelmes autózással. És mint tudjuk, ez sem egy utolsó szempont.

3. szakasz (Május 11., Székesfehérvár - Nagykanizsa)
A harmadik szakasz Székesfehérvárról rajtol és a Sármellék reptér közelsége miatt, Nagykanizsán ér véget. Nap közben a versenyzők érintik a csodálatosan szép Balatonfüredet, természetesen Tihanyt, majd Hévízről fordulnak délnek. Azt fontos megemlíteni, hogy az RCS Sport külön kérése volt a sármelléki repülőtérhez közeli célállomás, hisz a mezőny már másnap (pihenőnap nélkül) Szicíliában fog tekerni.

A budapesti rajt legfontosabb dátumai
A 2020-as Giro május 9-én szombaton, egy budapesti időfutammal rajtol. A hírek szerint azt megelőző csütörtökön, tehát két nappal korábban lesz a csapatbemutató. Valószínűleg a Hősök terén, de ez még változhat. A mezőny május 10-én érkezik meg Győrbe, és május 11-én lesz a nagykanizsai befutó. A 2020-as Giro d'Italia teljes útvonalt, a Lombardia utáni héten mutatják be Milánóban.

A budapesti rajt legfontosabb számai
Egészen pontosan 399,5 kilométert tekernek majd a Giro versenyzői Magyarországon, a nyitó időfutam hossza 9,5 kilométer. A második nap folyamán valószínűleg két hegyi hajrá szerepel a programban, de a kék trikót már az első nap végén kiosztják. Mauro Vegni a Giro-versenyigazgatója elmondta, az időfutam utáni két szakasz, szinte biztosan a sprinterekről fog szólni.

65176162_10156495912518247_7965024426754310144_o.jpg Fotó: twitter

Hozzászólások