ES Bringa - Itt a 2019-es Tour de Hongrie!
Itt a 2019-es Tour de Hongrie!
tourdehongrie.hu

Itt a 2019-es Tour de Hongrie!

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/03/12 13:24

Kedden délelőtt hivatalosan is bemutatták a 2019-es magyar körverseny útvonalát. Akárcsak a Tour de France vagy mondjuk a Giro esetében, pár nappal korábban azért nagyjából már lehetett ismerni a szakaszokat, de a Budapest Music Centerben tartott prezentáción azért jó pár érdekes részletre is fény derült. 

Az útvonal
Az idei Tour de Hongrie (amely a verseny 40. kiadása lesz) megint Siófokról indul, méghozzá egy prológgal. Igaz, egy picit más és hosszabb pályán, mint tavaly. A június 11.-i nyitónap után jön a Velence-Esztergom szakasz, ahol már két, dobogókői hegyihajrá is szerepel a programban. Majd a harmadik napon - egy picivel több, mint 2500 méter szintkülönbséget tartalmazó szakasz végén - Miskolcra érkezik a mezőny.

Ezt követően jön egy újítás, hisz június 14-én két félszakaszt rendeznek. Előbb Tiszafüred, majd Hajdúszoboszló lesz a célállomás, utóbbi etap egyértelműen a sprintereknek kedvez.

Június 15-én szombaton pedig jön a királyetap, ekkor 984 méter magasra, a Kékestetőre érkezik a mezőny. Magyarország legmagasabb hegye két év szünet után került vissza a programba.

Másnap egy székesfehérvári körözéssel, és várhatóan egy mezőnyhajrával zárul az összesen 890 km hosszú Tour de Hongrie.

A várható mezőny 
A magyar válogatott mellett, a Pannon Cycling Team lesz ott a mezőnyben. Vagyis 14 hazai versenyző indulása biztos. A Valter Attila vezette CCC-n kívül a tavalyi győztes Manuel Belletti csapata, az Androni, első alkalommal a Cofidis, illetve a Neri Sottoli-Selle Italia-KTM (ex Willier Triestina) is jelezte a magyar körversenyen való részvételét. Alberto Contador csapata a Kometa, ugyancsak ott lesz a rajtnál.

A fontosabb dátumok
A magyar kör június 11-én, egy keddi napon indul Siófokon. A miskolci befutó két nappal később, a Kékestető pedig  június 15-én lesz. Az utolsó, székesfehérvári befutó vasárnap, június 16-án kerül megrendezésre. 

TV
Akárcsak tavaly, az Eurosporton minden este egy órás összefoglaló lesz a Tour de Hongrie-ról. Az utolsó két szakaszt pedig - a tervek szerint - élőben is közvetítjük.

Hozzászólások