ES Bringa - Indurain: „Mikel Landa régi vágású versenyző, a legjobbra és a legrosszabbra is képes”
Indurain: „Mikel Landa régi vágású versenyző, a legjobbra és a legrosszabbra is képes”
Fotó: Europress/AFP

Indurain: „Mikel Landa régi vágású versenyző, a legjobbra és a legrosszabbra is képes”

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/06/15 10:23
Az ötszörös Tour de France-győztes Miguel Indurain az Europa Pressnek elemezte, milyen esélyei lehetnek Mikel Landának a francia körversenyen.

„Landa a régi típusú kerékpárosok közé sorolható. Amikor érez inspirációt, bármire képes, amikor viszont nem koncentrál eléggé, nem lehet vele számolni. Ő ilyen, vannak sportolók, akik bármire képesek a legjobbtól a legrosszabbig. Fontos volt, hogy önbizalmat szerezzen a Girón. Elmondása szerint jó formában érkezik a Tourra, és szerintem jól is fog ott teljesíteni” – mondta honfitársáról a spanyol legenda.

Indurain bízik benne, hogy Landa fizikailag a csúcson lesz az elmúlt hónapok után, és tündökölni fog a Touron, hogy aztán Alejandro Valverdével és Nairo Quintanával osztozzon az első helyeken.

„Froome az első számú favorit (azóta kiderült, a Critérium du Dauphiné pályabejárásán bukó és súlyos sérüléseket szenvedő brit nem indulhat Franciaországban – a szerk.). Most mindenki ott lesz, aki nem indult Olaszországban, aki nem bukott, mint szegény Dumoulin, mások pedig csak a Tourra koncentrálnak, mint például Thomas. Az idei verseny a hegyimenőknek fog kedvezni.”

000_1H508P.jpg Fotó: Europress/AFP

A Giroval kapcsolatban azt mondta, sajnálja, hogy a Movistar Valverde távolmaradásával kissé „dekoncentrált volt”.

"Nem tudták, kit helyezzenek előtérbe, így nehezen lendültek bele – mondta Indurain, akit éppen ezért meglepett a movistaros Richard Carapaz sikere. "Nem gondoltam volna, hogy odaérhet az első helyre, de nagyon jól kezelte a nyomást az utolsó héten. Az időfutamok nehézkesen mennek neki, de elkerülte a bukásokat, szerencséje is volt, így várakozáson felül teljesíthetett."

Miguel Indurain egyébként a mai napig teker, a múlt hétvégén – a Santander Bank kezdeményezésére – nyilvános edzésen vett részt újságírók társaságában, 85 kilométert tekert Miraflores környékén.Szöveg: Soós Péter

Hozzászólások