ES Bringa - Ilyen lesz a 2020-as Tour de Hongrie
Ilyen lesz a 2020-as Tour de Hongrie
Fotó: tourdehongrie.hu

Ilyen lesz a 2020-as Tour de Hongrie

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/02/12 16:19
Szerda délelőtt hivatalosan is bemutatták a 2020-as Tour de Hongrie útvonalát. Azt már előzetesen is lehetett tudni, hogy a Giro miatt főleg a keleti országrész kap szerepet, de ma az is kiderült, hogy Debrecenben kezdődik és Esztergomban ér véget az idei magyar kör, és ismét lesz Kékestető.


Minden eddiginél komolyabb mezőny látogat majd el májusban Magyarországra, hisz 8 World Tour csapat részvétele szinte biztosnak tekinthető, és várhatóan Dina Marci illetve Peák Barna is ott lesz a rajtnál. A 2020-as TdH-n öt versenynap alatt 7 megyét érint a mezőny, amely összesen 861 kilométert tesz meg az esztergomi befutóig.

Az útvonalról 

A szervezők szakítottak a hagyományokkal, és idén már nem egy prológgal, hanem sík szakasszal indul a verseny. Nemcsak a Debrecen-Hajdúszoboszló, hanem a másnapi Karcag-Nyíregyháza szakasz is a sprintereknek kedvezhet. A harmadik napon viszont - nem sokkal a Kazincbarcikai befutó előtt - már hegyi pontokért is mehet a csata, de az összetett várhatóan nem akkor, hanem sokkal inkább az utolsó két szakaszon dőlhet el.

A Kékestetőnek köszönhetően egyértelműen a negyedik nap lesz a királyetap, de az utolsó esztergomi körözést sem lehet épp könnyűnek nevezni. Akkor ugyanis négy alkalommal kell megmászni a dobogókői emelkedőt.

86610540_2793543750733753_5274275025522786304_o.jpgFotó: tourdehongrie.hu

A fontosabb dátumok 

A 2020-as Tour de Hongrie két nappal a Giro utolsó magyarországi szakasza után, május 13-án kezdődik Debrecenben. A Kékestető szombatra (05.16) az utolsó szakasz pedig május 17-re került.

A várható mezőny 

Öt World-Tour csapattal (Astana, Trek-Segafredo, Mitchelton-Scott, Jumbo-Visma, CCC) már most biztos megállapodásuk van a szervezőknek, de a hírek szerint összesen nyolc első osztályú csapat indul a magyar körön. A Pro Teamek közül a Pelikán Janit leigazoló Androni, a Gazprom, a Riwal Readynez, Kusztor Peti csapata, a Novo Nordisk és a Bardiani lesz ott a 2020-as Tour de Hongrie-n.

A magyar résztvevők

A 7 fős magyar válogatott mellett más csapatunk sajnos nem lesz/nem lehet ott a mezőnyben, de Dina Marci (Kometa-Xstra) és Peák Barna (Mitchelton-Scott) indulására minden esély megvan. Marcinak ráadásul ez lesz az év egyik legfontosabb versenye. Hogy rajtuk kívül ki lehet ott magyar körön, az még kérdéses, de mivel a csapatuk szerepel a rajtlistán, nem kizárt, hogy Pelikán Jani mellett Kusztor Petit is láthatjuk.

TV

A tervek szerint az Eurosporton minden nap a Giro élő közvetítése után fél órás összefoglalót mutatunk.


Hozzászólások