ES Bringa - Így változott az összetett, az első hegyi befutós nap után
Így változott az összetett, az első hegyi befutós nap után
Fotó: Europress/AFP

Így változott az összetett, az első hegyi befutós nap után

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/07/12 09:22
A tegnapi szakasz nagy nyertese Thomas, az egyik legnagyobb vesztese Bardet, Pinot és Quintana szépen megjött, de Fuglsang, Bernal, Porte és Uran sem zárt rossz napot.

Alaphilippe ugyan elvesztette a sárga trikót, de jelezte, vele már az ilyen napokon is számolni kell.

"Mindössze hat másodperc, csak ennyi hiányzott... De nem vagyok csalódott, három nap a sárga trikóban csodás volt. A szökés nagyon erősre sikerült, a csapatom az előző napokon is dominált, nem lehetünk mindig mi elöl" - mondta a francia versenyző, aki 3 szakaszon keresztül viselte a sárgát.

És mi a helyzet Geraint Thomasszal? Hisz ő a rajt előtt azt mondta, ez a nap nem neki, hanem inkább Bernalnak fekhet jobban.

Így állnak az összetett esélyesek hat szakasz utánÍgy állnak az összetett esélyesek hat szakasz után (Grafika: L'Équipe)

"Kicsit keményebb szakaszra számítottam,de teljesen elégedett vagyok a végeredménnyel"  - mondta Thomas, aki hat nap után a legjobban áll az összetett esélyesek közül. "Ezeken az emelkedőkön türelmesnek kell lenni, szerintem ez a kulcs. Amikor Alaphilippe 800 méternél megindult, tudtam, hogy hagyhatom elmenni. Elég volt 350 méterrel a vége előtt robbantanom, és igazam lett.”

A címvédő és Bernal között négy másodperc a különbség, Bardet viszont egyre nagyobb gondban, ő a Planche des Belles Filles után 2.08-ra van Thomastól.

Ami akkor is sok, ha még tényleg nagyon a verseny elején járunk.


Hozzászólások