ES Bringa - Tényleg így nézne ki az Ineos szupercsapata a Tourra?
Tényleg így nézne ki az Ineos szupercsapata a Tourra?
Fotó: Europress/AFP

Tényleg így nézne ki az Ineos szupercsapata a Tourra?

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/10/18 15:33
Bernal, Froome, Thomas, Carapaz, Sosa, Kwiatkowski, Dennis, és Sivakov. Hogy tetszik? Elindítanátok ezt a sort valamelyik háromhetesen? A kérdés nem véletlen, hisz az Ineos jövőre akár ezzel a nyolc fővel is ott lehetne a Touron. 

Persze, kevés az esély, hogy az összes háromhetes esélyesüket egy versenyre viszik, de ez a keret akkor is brutális. Nyilván ahhoz, hogy mindez megvalósuljon még Rohan Dennist is le kellene igazolni, de brit sajtóinformációk szerint a bejelentés már csak napok kérdése.

Dennis kétszeres időfutam világbajnokként ugye nem olcsó, tehát alapból kevés csapat jöhet szóba vele kapcsolatban. De az Ineosnál nyilván meg tudják neki adni, az 1 millió euró feletti fizetést. Ahogy megadták Carapaznak is. Ráadásul a bahraines kalandból tanulva, az ausztrál versenyző valószínűleg olyan csapatot választ magának, ahol nincs gond az időfutam kerékpárokkal. Márpedig a Pinarello ilyen szempontból rendben van.

Nyilván nehéz elképzelni, hogy a fenti nyolcas névsorral vág neki az Ineos a Tour de France-nak, de Chris Froome például már az útvonalbemutató után jelezte, számára jövőre csak ez a verseny létezik. 

000_1J552P.jpgFotó: Europress/AFP

A címvédő Egan Bernal már egy fokkal "bizonytalanabb". Ő korábban többször kihangsúlyozta, hogy a jövőben nem szeretne kizárólag egyetlen GT-re koncentrálni. 

"Abban biztos vagyok, hogy nem szeretnék Tour-függővé válni"- mondta még szeptember végén Bernal a Gazzettának.

"Tisztában vagyok vele, hogy vannak más komoly versenyek is. Nem egy, hanem három nagy kör létezik, szóval meg lehet nyerni az összeset. Két feltétele van annak, hogy ott legyek valamelyik háromhetesen: a csapat döntése, illetve ideális útvonal. Ha megyek a Tourra, akkor szeretnék tökéletes formában ott lenni a rajtnál. De ez úgy nehéz, hogy előtte három hétig máshol versenyeztem. A Giro viszont a terveim között szerepel, mert tényleg nagyon szeretnék indulni rajta."

 

Hozzászólások