ES Bringa - Így élték meg a káoszt a nagyok
Így élték meg a káoszt a nagyok
Fotó: Europress/AFP

Így élték meg a káoszt a nagyok

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/05/14 20:22

Elképesztő befutót hozott a keddi szakasz, melynek egyértelműen Tom Dumoulin a legnagyobb vesztese. A Sunweb kapitánya egy bukás miatt (ITT a videó) több, mint négy percet kapott, de legalább betekert a célba.

"Puccio esett el pont előttem, szerintem hozzáérhetett valaki hátsó kerekéhez. Ahogy eldőlt, vitte magával Izagirrét és engem. Kivédhetetlen szitu volt, pedig elől mentem. Szerencsére semmi nem tört el, de a térdem nagyon fáj, az utolsó kilométereken egyáltalán nem tudtam terhelni. Négy percet kaptam, az összetett valószínűleg ezzel elment."

Dumoulin bal térde sérült meg, a röntgen kizárta a törést, de a holland versenyző láthatóan nem tudta terhelni a lábát (ITT a videó).  Arról, hogy lesz a folytatás, szerda reggel döntenek a Sunwebnél.


Egy fokkal jobban járt Mikel Landa, aki ugyancsak bukott,  44 másodpercet kapott a szakaszt megnyerő Carapaztól, de utólag az AS-nak elárulta, nem véletlenül esett el. 

"Yates nem normális. Állat módjára közlekedik, engem konkrétan kilökött egy körforgalomban. Megint kaptam, már két percre vagyok Roglictól...Nagyon idegesítő, hogy ma egy ilyen dolog miatt kerültem hátrányba."

Landa egyébként nem sokkal később egy Twitter üzenetben bocsánatot kért Yates-től (és a szurkolóktól) a kemény szavakért, melyeket egyesek szerinte egy picit félreértelmeztek.

Simon Yates erre annyit mondott, hogy előtte esett el valaki, és csak egy átlagos versenybalesetről van szó.


A rózsaszín trikós Roglic nagyon éles volt, szépen az első csoportban maradt, és 16 másodperccel növelte az előnyét összetettben.

"Ez a nap messze volt a nyugistól. A srácok fantasztikusok voltak, szépen védtek egész nap, és gyönyörűen elől tartottak. Pedig végig nagy meccs volt a helyekért, minden esélyes elől akart lenni. A mai szakasz is megmutatta, ezen a Girón minden másodpercben észnél kell lenni. Sajnálom azokat akik buktak, de ez a verseny még abszolút nem ért véget."

Így állnak a nagyok a 4. szakasz után:
Hozzászólások