ES Bringa - Így állnak a nagyok az első hét után
Így állnak a nagyok az első hét után
Fotó: Europress/AFP

Így állnak a nagyok az első hét után

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/05/20 17:06

Két időfutam, két győzelem, majdnem két perces előny a legfőbb üldözővel szemben, Roglic ennél jobb első hetet nem is zárhatott volna. És a többiek? Hisz Yates és Lopez már jelentős hátárnyban van, Landa szokás szerint rengeteget kapott a két egyenkéntin, miközben igazi hegyi befutós napot még nem láttunk.

Nézzük milyen első hetet hoztak le az összetett esélyesek a Girón.


👑 Primoz Roglic

Mindkét időfutamot megnyerte, Nibalival szemben majdnem kettő perc az előnye, és De Plus elvesztését leszámítva, semmi rossz nem történt vele az első héten. Egy kisebb bukást leszámítva, amit nevetve fogadott... Nem véletlenül mondta azt, hogy úgy áll, ahogy a rajt előtt szeretett volna. Ez eddig hibátlan tőle.

👍 Vincenzo Nibali

Akárcsak Bolognában, vasárnap is kifejezetten jó időfutamot ment, és pillanatnyilag ő számít Roglic legfőbb üldözőjének. Nem bukott, nem veszített fontos embert (bár Koren ugye már kiszállt), vele is minden rendben. Péntek délután okosabbak leszünk az erejét illetően. Slongo már a rajt előtt jelezte, régen látta ennyire élesnek Nibalit... 

000_1GI212.jpg

🙂 Mollema, Jungels, Majka

Meglepetésre mindhárman elég jól állnak, pedig valamennyiüknek van már korábbról kiemelkedő GT-eredménye. A kezdés biztató, a Top 10 egyikőjüktől sem lenne rendkívüli. De talán a legjobb ötbe kerülésre sem esélytelenek. Mégis, a múlt miatt valahogy az lehet az érzésünk, hogy egy igazán rossz nap nélkül nem fogják lehozni a versenyt.

🤔 Simon Yates

Szépen, gond nélkül lenyomta az első hetet, aztán jött a san marinói időfutam. Ahol nem defekt, vagy betegség miatt ment gyengén, hanem egyszerűen elfogyott az emelkedőre. A brit Eurosporton szakértő Wiggins szerint innen nem lehet visszajönni, de azért megjegyeznénk, hogy nagyon messze a vége. És őt sem láttuk még komoly hegyen. De a hátránya jelentős, ez tény. Lehet, hogy vissza kell térnie a tavaly látott agresszív Yates-nek? 

😟 Miguel Angel Lopez

Defekt nehezítette a dolgát vasárnap, de attól még sokat kapott. Az első hetet megúszta bukás nélkül, a hátránya mégis jelentős. Négy és fél perc nem kevés, miközben ő nem felejtheti el, hogy a Giro utolsó szakasza is egyenkénti lesz. A csapata viszont jó, erre pedig építhet. Tőle is agresszív versenyzés kell, de ez szerencsére Lopeztől nagyon nem áll távol.

000_1GI6WQ.jpg

😞 Mikel Landa

Bolognában 1.07-et, vasárnap (!) 3.03-at kapott Roglictól. Ez rengeteg. Majdnem öt percre van a szlovén versenyzőtől, miközben Carapaz sokkal jobban áll nála. Landa sem számolgathat sokat, talán már pénteken mutatnia kell valamit. 

Így állnak az összetett esélyesek az első hét után:
Hozzászólások