ES Bringa - Ne kérdezzünk a froome-ügyről!
Ne kérdezzünk a froome-ügyről!
Fotó: Europress/AFP

Ne kérdezzünk a froome-ügyről!


2018/04/16 12:27

"Eddig a szurkolók részéről, és a mezőnyön belül is csak pozitív visszajelzéseket kaptam."

Ha akarjuk, elhisszük, ha akarjuk, nem, de Chris Froome továbbra is ezt mondja.
A hétfőn rajtoló Tour of the Alps sajtótájékoztatóján pedig mindenkit nyomatékosan megkért arra, hogy csak sportszakmai kérdésekkel zavarják. 

"Már elsőre is azt mondtam, hogy ennek az ügynek nem szabadott volna kiderülnie. Nem tudok, illetve nem is akarok többet erről beszélni, és talán másoknak sem kellene. Nem tudom mikor ér véget az ügy, nem látom a jövőt, de szeretnénk a lehető leghamarabb megoldani."

Ami (szinte) biztos: Froome ott lesz a Girón. A Sky álítólag már 7 millió (!) eurót költött a védekezésre...És ha a brit versenyző esetleg megnyeri a rózsaszín trikót, meg is tarthatja. Erről Mauro Vegni, az olasz kör versenyigazgatója nyilatkozott. Nem először a tavasz folyamán.

"Nekem nincs jogom megtiltani Froome indulását, mivel nem pozitív doppingesetről beszélünk. Szóval ebben az esetben a Sky részéről biztosan egy komoly perre számíthatnánk. Ha addig megoldódik az ügye, annak örülni fogunk, de az eredményeit nem vesszük el. A 2012-es contadoros eset nem ismétlődhet meg újra!"
- mondta Vegni a La Stampának.

043_05309930.jpg Fotó: Europress/AFP
Froome tehát szépen készülget, a hétvégén megnézte a Zoncolant és a Giro időfutamának útvonalát, ma pedig elindul az ex-treninón, melynek 5. szakasza részben az idei vb útvonalát is érinti, és ahol minden nap kiosztanak egy speciális Scarponi-díjat (annak a csapatnak, amely a legtöbbet tette a látványos, élvezetes szakaszért).

Froome a május 4-én rajtoló Giro előtti utolsó tesztjére készül.

"Tavaly sem nyertem a Tourig, és nem izgultam miatta. Sőt, a gyengébb tavasz után, elég szépen jöttek az eredmények. Eddig nincs valami extra szezonom, de most sem stresszelek különösebben. Annak örülök, hogy a hétvégén megnézhettünk egy-két Giro szakaszt. A Zoncolan? Durvább hegyre emlékeztem, de nyilván nem azt mondom, hogy könnyű. Az összetett szempontjából biztosan számítani fog."


42. Tour of the Alps - Akikre érdemes figyelni
Miguel Angel Lopez, Chris Froome, Thibaut Pinot, Fabio Aru, Domenico Pozzovivo, George Bennett, Louis Meintjes, Jan Hirt, Sebastien Reichenbach, Ben Hermans, David De La Cruz, Pello Bilbao
Rajtlista: ITT
Szakaszok/útvonal: ITT
Tv: Eurosport - 14.00


(Forrás: Gazzetta)
Hozzászólások