ES Bringa - Hogy ki nyert Argentínában? Hát a kerékpársport Messije
Hogy ki nyert Argentínában? Hát a kerékpársport Messije
Fotó: Europress/AFP

Hogy ki nyert Argentínában? Hát a kerékpársport Messije

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/02/03 13:37
Kifejezetten hatásvadász cím, nincs is sok értelme az összehasonlításnak, de nem tőlünk származik. A belga újságok lőtték el ezt a megjegyzést a komoly focis múlttal rendelkező Remco Evenepoelra, aki mégiscsak az argentin kör megnyerésével kezdte a 2020-as szezont.


És mivel a San Juan eredményhirdetése közben a 10-es argentin mez is előkerült, így még inkább "megalapozottnak" tűnik a Messis összehasonlítás.

"Soha nem fogom elfelejteni Argentínát, hisz tavaly itt indultam az első profi versenyemen, most pedig én vagyok a a San Juan történetének legfiatalabb győztese" - mondta a díjátadón Evenepoel.

"Jól esik a a Messis összehasonlítás, tényleg megtisztelő, de nem kell ebbe semmi többet belelátni. Ő egy fantasztikus egyéniség, csodálatos focista, sajnos még nem volt alkalmam személyesen találkozni vele. De ha lehet, a jövőben maradjunk csak simán az Evenepoelnál. A saját nevemet azért jobban szeretem hallani."

remco-evenepoel-deceuninck-quickstep-vuelta-san-juan-2020-etapa7-905x603.jpeg Fotó: twitter

Evenepoel az időfutam megnyerésével alapozta meg az összetett győzelmét, de a Florez által megnyert hegyi befutós szakaszon is nagyon meggyőzőnek tűnt. Megvan a San Juan, amit bő egy héttel a 20. születésnapja után hozott össze. Ahogy megígérte, egy nagy adag fagyival ajándékozta meg magát, és kedden már utazik is haza, hisz a családdal még nem ünnepelt.

Aztán pár nap edzés után irány Portugália, hisz a második idei többnaposa az általunk is közvetített Algarvei kör lesz. 

Hozzászólások