ES Bringa - Hivatalos: Valter Attila a CCC World Tour csapatánál folytatja!
Hivatalos: Valter Attila a CCC World Tour csapatánál folytatja!
Fotó: instagram.com/valterattila/

Hivatalos: Valter Attila a CCC World Tour csapatánál folytatja!

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/11/25 18:25
Elképesztően jó hír érkezett hétfő délután: Valter Attilát leszerződtette a CCC World Tour csapata, vagyis jövőre Peák Barna mellett lesz még egy magyar versenyző a World Tour-sorozatban. Ez egy nagyon komoly eredmény, hisz 2011 óta egyetlen hazai kerékpáros sem tekert első osztályú csapatnál.

Valter Attila kiváló évet futott a CCC Development Team-nél, így talán nem akkora meglepetés, hogy elvitte a nagycsapat. A magyar kerékpáros két éves szerződést írt alá, vagyis a 2020-as és a 2021-es szezonban lesz a World Tour sor tagja.

"Ezzel a szerződéssel természetesen egy nagy álmom vált valóra"- mondta Valter Attila a CCC hivatalos oldalának adott nyilatkozatban." Egy év alatt felkerültem a profi sorba, ami egy gyors és nagy lépést jelent, de nekem ez volt a célom. Jövőre már a legmagasabb szinten tekerhetek, ráadásul olyan versenyzők mellett, mint Greg Van Avermaet, Matteo Trentin és Ilnur Zakarin."

Attila ebben a szezonban szakaszt nyert a Tour de l'Aveniren, amit a 13. helyen zárt összetettben. Az év végén 4. lett a Piccolo Lombardián, ami a csapatvezető Jim Ochowicz szerint egyértelmű jele annak, hogy a magyar kerékpáros fényes jövő előtt áll.

"Attilában elképesztően sok van, és annak ellenére kiválóan megállt a helyét a 23 évesek között, hogy ő még nagyon fiatal" - nyilatkozta Ochowicz. "Látjuk benne a potenciált, így egy ilyen év után szerettünk volna lehetőséget adni neki a további fejlődésre, de már a CCC felnőtt csapatánál.

A mai bejelentés után tehát biztos, hogy a 2020-as szezonban két versenyzőnk is lesz a World Tour sorozatban. Peák Barna a Mitchelton-Scottnál, Valter Attila pedig a CCC-nél versenyzik jövőre.

Ez pedig hatalmas dolog, hisz 2011 és Szeghalmi Bálint óta egyetlen magyar kerékpáros sem tekert első osztályú csapatnál.

Hozzászólások