ES Bringa - Hivatalos: Peák Barna a Mitchelton-Scotthoz igazolt!
Hivatalos: Peák Barna a Mitchelton-Scotthoz igazolt!
Fotó: Europress/AFP

Hivatalos: Peák Barna a Mitchelton-Scotthoz igazolt!

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/06/27 10:51
Micsoda csütörtök!
Ma kora délután hivatalosan is bejelentik a 2020-as Giro magyarországi szakaszait, nemrég pedig biztossá vált, hogy Peák Barna egy World Tour csapatnál folytatja.

A 20 éves magyar versenyző egy idény után elhagyja a SEG Racing csapatát, és a Mitchelton-Scotthoz igazol. Ez azt jelenti, hogy 2011 és Szeghalmi Bálint után, ismét lesz magyar kerékpáros a legmagasabb szinten.

Barnának a következő idényben olyan csapatársai lesznek, mint a tavaly Vueltát nyerő Simon Yates, testvére, a Tourra készülő Adam Yates, a 2016-os olasz körön másodikként záró (és nem mellesleg Lombardia-győztes) Johan Esteban Chaves, vagy az Európa-bajnok Matteo Tretin.

Barna - aki vasárnap fejezte be az U23-as Girót - már az ősz folyamán, gyakornoki szerződés keretében csatlakozik az ausztrál csapathoz, a következő évtől pedig hivatalosan is a Mitchelton-Scott versenyzője lesz.

"Nagyon jó, hogy már idén lehetőséget kapok arra, hogy egy kicsit jobban megismerjem az új társakat" - nyilatkozta a magyar versenyző a Mitchelton-Scott honlapjának. "Tavaly 5-6 versenyen már mentem gyakornoki szerződéssel a Quick-Stepnél, ami tökéletes lehetőség volt arra, hogy barátokat szerezzek, és ismerkedjek a profi világgal. Szeretnék bizonyítani a legmagasabb szinten, jó lenne már jövőre megszerezni az első győzelmemet WT-szinten. A legfontosabb a következő évben mégis a tanulás lesz. Hogy mi a nagy álmom? Természetesen a budapesti Giro-rajt. Elképesztően jó lenne magyar bajnoki trikóban tekerni az első időfutamon."


 

Hozzászólások