ES Bringa - Hivatalos: Dumoulin a Jumbo-Vismához igazol!
Hivatalos: Dumoulin a Jumbo-Vismához igazol!
Fotó: Europress/AFP

Hivatalos: Dumoulin a Jumbo-Vismához igazol!

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/08/19 13:54
Régóta benne volt a levegőben, de ma délelőtt hivatalossá vált. Tom Dumoulin 8 év után elhagyja a Sunweb csapatát, és a Jumbo-Vismához igazol. Holland sajtóinformációk szerint Dumoulin három éves szerződést kötött az új sorával, vagyis 2022-ig írt alá.


A 28 éves holland kerékpáros 2012-ben került a csapathoz, amikor az még Argos-Shimano néven futott. Pályafutása első komoly sikeréhez a 2015-es Vueltán volt a legközelebb, amikor az összetettet első helyét az utolsó előtti szakaszon bukta el.

Dumoulin a következő évben a Girón és a Touron is nyert időfutamot, illetve holland bajnok és olimpiai ezüstérmes lett. 2017-ben megnyerte pályafutása eddigi egyetlen háromhetesét, a 100. olasz kört, és Bergenben az időfutam világbajnokságot. Tavaly a Girón és a Touron is dobogós volt, májusban viszont térdsérülés miatt fel kellett adnia az olasz körversenyt, ahova nagy esélyesként érkezett.

"Nem volt könnyű elhagyni ezt a csapatot, amellyel annyi nagy sikert értünk el" - fogalmazott Dumoulin a távozásáról szóló hivatalos sajtóközleményben. "Tele vagyok emlékekkel és köszönettel, hisz a Sunweb nélkül nem lennék az a kerékpáros, aki most vagyok. Örökké hálás leszek azért, hogy ennyit segítettek nekem. Azt hiszem ezzel a váltással a szívem egy része itt maradt. Csalódott voltam, hogy ki kellett hagynom a Tourt, épp akkor kezdtem el azon gondolkozni, hogy csapatváltásra és valami új kihívásra lenne szükségem."

Dumoulin 2022-ig írt alá a Jumbóval, ami azt jelenti, hogy a következő három évben lesz a holland csapat versenyzője. És nem mellesleg Roglic illetve Kruijswijk csapattársa.

Hozzászólások