ES Bringa - Hivatalos: Budapestről rajtol a 2020-as Giro!
Hivatalos: Budapestről rajtol a 2020-as Giro!
Fotó: Europress/AFP

Hivatalos: Budapestről rajtol a 2020-as Giro!

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/04/15 18:10

Ami az elmúlt napokban és hetekben még csak pletyka szintjén létezett, az mára valósággá vált. Tényleg Budapestről rajtol a 2020-as Giro d'Italia!

Ezt ma kora délután jelentették be hivatalosan az Olasz Kultúrintézetben tartott sajtótájékoztatón. Az olasz körverseny története során 14. alkalommal indul majd külföldről, idén Bolognában lesz a nagy rajt, legutóbb pedig nem olasz helyszínként Izrael (Jeruzsálem) adott otthon a Giro első szakaszainak.

A mai prezentáción kiderült, hogy 2020-ban három napra látogat a mezőny Magyarországra, és a verseny biztosan Budapestről rajtol. Várhatóan egy rövid belvárosi időfutammal (információink szerint a "rendes" mezőnyszakaszra, és az esti versenyre viszonylag kevés az esély).

Az ESB úgy tudja, hogy a második nap során a Balaton kaphat főszerepet (talán Keszthely lenne ideális befutó helyszín), a harmadik szakasz során pedig egy Nyugat-magyarországi város, valószínűleg Győr lehet a célállomás.

Természetesen még semmi nem biztos, a hírek szerint júniusban vagy legkésőbb augusztusban kerülhet sor egy végső egyeztetésre, és az olasz kört szervező RCS Sport akkor bólinthat rá a magyar fél javaslataira. A hivatalos útvonal bemutató várhatóan idén is október közepén, nem sokkal a Lombardia után lesz.

D4MkbX5XkAEePPw.jpg Fotó: twitter

A jelenlegi tervek szerint az első három magyarországi szakasz után jöhet egy pihenőnap, amikor a mezőny átrepülne Olaszországba. Azt még nem tudni, hogy valamelyik északi városba, vagy esetleg nagyon délre. Bár Mauro Vegni az ESB-nek elmondta, erről sem született még hivatalos döntés.

A hír tehát hivatalos, Budapesten kezdődik a 2020-as Giro d'Italia! Hatalmas eredmény ez, hisz korábban még egyetlen nagy körverseny sem indult ebből a régióból.  

Hozzászólások