ES Bringa - Hét év után újra megvillant Savio-csapata
Hét év után újra megvillant Savio-csapata
Fotó: Europress/AFP

Hét év után újra megvillant Savio-csapata

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/05/16 21:13

Az utolsó andronis szakaszgyőzelem?
Nem ma volt, egészen pontosan hét évvel ezelőtt.


Még olyan csapatok voltak a mezőnyben, mint az Euskaltel vagy a Rabobank, Purito Rodriguez meg Ryder Hesjedal küzdött a rózsaszín trikóért, és öt olasz sor tekert a mezőnyben.

Gianni Savio csapata az (1996-os alapítású) Androni Giocattoli, legutóbb a 2012-es Girón tudott szakaszt nyerni. A ma már UAE-es Roberto Ferrari győzött Montecatiniben.

Emlékezetes az a verseny, főleg Ferrari számára, hisz pár nappal korábban elég keményen elkaszálta az akkor világbajnokként, de piros trikóban tekerő Mark Cavenisht (ITT a videó).  


Fausto Masnada ma hét év várakozás után nyert szakaszt a szabadkártyás Androninak, ahol természetesen továbbra is Gianni Savio a főnök.

"Azért mutattam a befutó pillanatában az ég felé, mert ez a győzelem a nagybácsikámé, aki nem sokkal a Giro előtt hunyt el" - mondta a csütörtöki szakaszt megnyerő Masnada. "A rajt előtt szerencsére még találkozhattam vele, és megígértem neki, hogy egyszer győzni fogok. És ez most sikerült. Ott tudtam lenni a megfelelő csoportban, aminek kifejezetten örülök. Mert már a szakasz reggelén éreztük, hogy ez egy jó nap lehet a szökés számára."

A Trek és a CCC által figyelt Masnada, pályafutása második Giróján, megszerezte az első szakaszgyőzelmét.

Ami nem mellesleg az Androni történetének 15. sikere az olasz körön. 


Hozzászólások