ES Bringa - Herrada megcsinálta azt, ami a tesónak tegnap nem sikerült
Herrada megcsinálta azt, ami a tesónak tegnap nem sikerült
Fotó: twitter

Herrada megcsinálta azt, ami a tesónak tegnap nem sikerült

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/08/29 17:44
Ismét hazaért egy szökés, újra egy pro-konti csapat versenyzője győzött, Lopez pedig megint csak egy nap után leadta a piros trikót. Már Dylan Teuns vezet összetettben, a nagyok között ma nem volt meccs. Uran és Roche bukás miatt szállt ki.

Ez történt 
EF-es drámával indult a Vuelta csütörtöki szakasza, hisz egy bukás miatt Uran (kulcscsontörés) és Carthy is feladta a versenyt. De Higuita meg Martinez ugyancsak földre került,  igaz ők Nicolas Roche-al ellentétben folytatni tudták a Vueltát. A szakasz hajrájában ráadásul Van Garderen is elesett, így az EF ma majdnem három embert veszített.

Annak ellenére, hogy újabb hegyi befutó várt a mezőnyre, jó páran megint bevállalták a szökést, köztük bahreines Teuns és az Inoesban tekerő De La Cruz, akik a hátrányuk miatt még a piros trikóra is veszélyesek voltak.

Teuns - bár lemaradt a győzelemről - a piros trikót átvette, hisz a mezőny szép kényelmesen, majdnem 6 perc hátránnyal jött meg. A szakaszt Jesus Herrada (Cofidis) nyerte, vagyis a Burgos után, megint egy pro-konti csapat versenyzője tudott győzni.

A hajrában Pogacar megpróbálkozott egy támadással, de Latourral együtt csak 2 másodpercet tudtak adnia  főmezőnynek.

Lopez tehát egy nap után megint leadta a trikót, holnap már - a Touron szakaszt nyerő - Dylan Teuns tekerhet pirosban.

A 6. szakasz végeredménye:  ITT   
Az összetett állása:  ITT   


A szakaszgyőztes - Jesus Herrada (Cofidis)
A tesója tegnap, ma ő szökött. Tavaly két napig volt pirosban, most szakaszt nyert. Az ő leigazolásával azért nem járt olyan rosszul a Cofidis.

A nap száma - 4.43
Ekkora hátrányból vette át ma a piros trikót Dylan Teuns.

A nap mondása  
"Soha nem nyertem még háromhetesen. Fantasztikus érzés, ez a mai siker egy kicsit a tesómé is, akinek tegnap nem volt szerencséje." (Jesus Herrada)

Ez jön 
Pénteken összesen 5 emelkedő, és hegyi befutó vár a mezőnyre. Újabb kemény nap, hisz a szakasz vége a 4 kilométer hosszú, átlagosan 12% Alto Mas de la Costán lesz.

A 7. szakasz szintrajza:  ITT    
TV: 15.00 - Eurosport

Hozzászólások