ES Bringa - Hepburn az első kék trikós
Hepburn az első kék trikós
Fotó: Europress/AFP

Hepburn az első kék trikós

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/03/13 19:36

A Mitchelton-Scott nyerte a Tirreno csapatidőfutamát, a célon elsőként áthaladó Michael Hepburné a kék trikó, de ez a mai nyitószakasz sajonos akkor is a Bora csapatának bukásáról marad emlékezetes (ITT a videó). Majka és Gatto az első hrek szerint szerencsére komolyabb sérülések nélkül megúszta az esetet (a balesetet okozó nézőhöz hasonlóan), mindketten betekertek a célba, így ha tényleg rendben vannak, ott lehetnek a holnapi rajtnál.

Ami a TTT-t illeti, sokáig úgy tűnt, hogy a Jumbo-Visma viszi el a szakaszt, hisz 15 másodperccel megverték a Dumoulin-vezette Sunwebet. Aztán jött a Mitchelton-Scott, és 22.25-ös idővel (illetve 57.5-es átlaggal) átvették a vezetést. Pedig egy kutyát sétáltató néző is akadályozta őket...

Mivel az ausztrál Michael Hepburn gurult át elsőként a célvonalon, övé a 2019-es Tirreno első kék trikója. De ennek az eredménynek Adam Yates is örülhet, hiszen mondjuk Alaphilippel szemben, már 34 másodperc előnnyel vezet. A Jumbo-Visma második helyen zárt, a Sunweb 22 másodperc hátránnyal harmadik lett.

Csütörtökön Pomarancéba érkezik a mezőny, egy kifejezetten gonosz, és egyáltalán nem sík szakasz végén. Élő közvetítés 13.45-től az Eurosport 2-n! 

Hozzászólások