ES Bringa - Hazaért egy újabb szökés, Bilbao nyerte a pénteki szakaszt
Hazaért egy újabb szökés, Bilbao nyerte a pénteki szakaszt
Fotó: Europress/AFP

Hazaért egy újabb szökés, Bilbao nyerte a pénteki szakaszt

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/05/17 18:06
Újabb sikeres szökés, az összetett esélyesek nyugiban lehozták a napot, Conti meg egészen simán - igaz, némi Trek segítséggel - megtartotta a rózsaszín trikót. Bilbao nyerte a pénteki napot, az Astana már 23 győzelemnél jár ebben a szezonban.

Ez történt

Szomorú hírrel indult a nap, hisz Gaviria térdsérülés miatt feladta a Girót, Roglic pedig betegség miatt elvesztett egy jó hegyi segítőt De Plus személyében.

Nem kevesen hittek benne, hogy megint hazaérthet egy szökés, épp ezért kifejezetten sokan próbálkoztak, így elég gyorsra sikerült a szakasz eleje. Az első két óra átlaga 48 km/h felett volt.

Sok időbe telt, mire kialakult a nap szökése, amibe megint belekerült a movistaros Rojas, aki azért veszélyes volt az összetettben vezető Valerio Contira. Az UAE sokat dolgozott nap közben, a hajrában Mollema miatt a Trek is besegített nekik, a rózsaszín trikót bebiztosították, de a szökevényeket nem érték utol. Mondjuk nem is nagyon akarták. Bár Formolo ilyen befutó mellett esélyesnek tűnt, Bilbao korábban elindult, és a támadására nem tudott senki reagálni. Astanás győzelem a 7. szakaszon, a nagyok együtt jöttek meg, Conti megtartotta a rózsaszín trikót.

A szakasz végeredménye: ITT
Az összetett állása: 
ITT


A szakaszgyőztes - Pello Bilbao (Astana)
Ez a nyolcadik háromhetese, de még nem tudott szakaszt nyerni. Egészen a mai napig. Nagyon jókor ment, pedig elmondása szerint nem is neki kellett volna szökni. Csapata, az Astana, 23 idei győzelemnél jár.

A nap száma - 11
Ennyien adták fel eddig a Girót. Ma Fernando Gaviria és Laures De Plus szállt ki.

A nap mondása
"Itt van a családom és a barátnőm, aki két órája csak sír. Őket talán jobban megérintette ez a mez, mint engem. Hatalmas köszönet a csapattársaknak, ez a rózsaszín trikó az övék." (Valerio Conti)

Ez jön
Szombaton Pesaróba megy a mezőny, az idei Giro leghosszabb szakasza következik. Ahogy Flecha mondta a Giro Extrában, ez a holnapi nap (már csak a komoly táv, és az utolsó lejtmenet miatt is), egy kicsit hasonlít a Milánó-Sanremóra.

A 8. szakasz szintrajza: ITT

Hozzászólások