ES Bringa - Ha lesz is Strade Bianche, a Jumbo és a Mitchelton-Scott biztosan nem indul
Ha lesz is Strade Bianche, a Jumbo és a Mitchelton-Scott biztosan nem indul
Fotó: Europress/AFP

Ha lesz is Strade Bianche, a Jumbo és a Mitchelton-Scott biztosan nem indul

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/03/04 18:11
Bár még semmi nem hivatalos, kezdjünk el megbarátkozni azzal a gondolattal, hogy a következő hetekben könnyen kerékpárversenyek nélkül maradhatunk. Pont most, amikor igazán beindult volna a szezon.

Nyilván az egészségnél semmi nem lehet fontosabb, épp ezért az olasz kormány március 15-ig valamennyi oktatási intézményt bezáratta. A Serie A-ban csak nézők nélkül lehet mérkőzéseket játszani, a ma esti Juventus-Milan és a holnapi Napoli-Inter Olasz Kupa meccset elhalasztották.

Vagyis nagy a baj, és szombaton Strade Bianchét kellene rendezni. A RCS Sport most még a halasztás ellen van, de itt nem ők döntenek, hanem a kormány.

Mauro Vegni a Giro versenyigazgatója szerdán kora délután azt mondta, már gondolkoznak új dátumokon, mert valamikor (a Giro után?, esetleg szeptemberben?) mindenféleképp szeretnék megrendezni a három versenyüket.

Peák Barna csapata a Mitchelton-Scott szintén nemrég adott ki egy sajtóközleményt melyben  jelezték, hogy nem csak a soron következő olaszországi versenyeket (SB, Tirreno, Sanremo), hanem a vasárnap rajtoló Párizs-Nizzát is kihagyják.

Az EF csapata az UCI-hoz fordult külön engedélyért, hisz nem szeretnének Olaszországba utazni. A Jumbo-Vismánál szerda délután jelentették be, hogy ha lesz Strade Bianche szombaton, ők nem indulnak. Vagyis Wout Van Aert biztosan nem lesz ott a rajtnál.

Hozzászólások