ES Bringa - Gyorsan változnak az idők: Roglic már tényleg Giro-esélyes
Gyorsan változnak az idők: Roglic már tényleg Giro-esélyes
Fotó: Europress/AFP

Gyorsan változnak az idők: Roglic már tényleg Giro-esélyes

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/05/10 16:55
Három éve ilyenkor még azt mondtuk: nem is rossz időfutamos ez a srác, talán egy szakasz elcsíphet. Ehhez képest majdnem megnyerte a 2016-os Giro első napját. Alig egyetlen másodperccel kapott ki Tom Dumoulintől.

Tavaly már sokan titokban bíztak egy Tour-dobogóban, amitől nem is volt messze. Negyedik lett. Most pedig ott tartunk, hogy Primoz Roglic a 2019-es Giro d'Italia egyik legnagyobb esélyese.

Ez a 29 éves szlovén srác, aki későn érkezett meg a profik közé, hisz mindössze 2016-ban kapott szerződést World Tour csapattól. Az első holland Lottós évében rögtön időfutamot nyert a Girón (Chianti), a második szezonjában pedig mindezt megismételte a Touron. De az összetett akkor még szóba sem került. Mármint valamelyik háromhetesen, hisz abban az évben megnyerte az Algarvét, negyedik lett a Tirrenón, és harmadik a baszk körön. 

Az idei évben viszont már (!) mind a három többnaposát behúzta. Első lett az UAE Touron, a Tirrenón, és a Romandián is. Utóbbi versenyen ráadásul úgy, hogy a két legnehezebb szakaszon, illetve az időfutamon győzött.

D6MPNDzUUAAZDBl.jpg Fotó: twitter

"A csapat és én is jól kezdtük az évet, sokat nyertünk, így nem tudunk rejtőzködni. De nem is szeretnénk" 
- mondta Roglic csütörtök este, a csapatbemutató előtt.

"
Mivel nem szoktam terelni, most sem teszem. Nálam alap, hogy amelyik versenyen rajthoz állok, ott nyerni szeretnék. Így lesz ez most is. Valóban jól mentem a Romandián, de azt még véletlenül sem hasonlítanám a Giróhoz. A nyomás? Nyilván van, és jóval több, mint három éve, amikor először indultam. De ez szerintem természetes. Én szeretném élvezni az előttünk álló három hetet, mert ez lenne mindennek az alapja. A legnehezebb talán az lesz, hogy minden egyes nap, a rajttól a célig koncentrált maradj." 

Hozzászólások