ES Bringa - Gyenge tavasz? Elfelejtve!
Gyenge tavasz? Elfelejtve!
Fotó: Europress/AFP

Gyenge tavasz? Elfelejtve!

Bodnár GergőBodnár Gergő
2014/06/09 11:10

Sokan aggódtak érte. Ilyen gyenge tavasz után ez nem is meglepő. Harminchat versenynap és több, mint 5600 kilométer, győzelem nélkül. Az Astanánál is elkedtek izgulni. Vinokourov levelet írt csapata első számú emberéhez, az olasz sajtó pedig az kezdte találgatni, hova igazolhat a szerződése 2016-os lejárta után. A szezon első felében teljesen eredménytelen volt. Az ő szintjén persze. Emlékeztek még Vincenzo Nibali mikor és hol nyert utoljára? Igen, a tavalyi Giro hegyi időfutama óta nem győzött.

A helyzet vasárnap a Dauphiné időfutamán sem változott, de már láttunk biztató jeleket. Pontosabban, ő látott. A 800 m hosszú 5,5%-os emelkedő tetejére ugyanis Nibali ért fel a leggyorsabban. Akkor 2 másodperccel vezetett Froome és hárommal Contador előtt. Aztán jött a sík rész, és az erős szembeszél, ami kicsit lelassította az Astana versenyzőjét. De a 8. hely és a 13 másodperc hátrány abszolút vállalható. Persze a Touron minden teljesen más lesz. Hosszabb az időfutam távja (54 km), és jóval nagyobbak lesznek az elvárások.

Nibali 13 másodpercet kapott Froome-tól, és ötöt Contadortól a tegnapi időfutamon

"Teljesen más állapotban vagyok, mint a Romandiai kör idején. Nem értékelem túl ezt az időfutamot és a többiekkel sem foglalkozom. Ha folyamatosan Froome-ot és Contadort figyelném, az nem én lennék. Jól mentek, de ez nem is lep meg. Őket kell majd legyőzni, ők a legnagyobb riválisok. Azt elismerem, a tavasz nem rólam szólt. Ezt többször is átbeszéltük a szakmai stábbal. A téli felkészülés során elvégzett munkával lehetett a baj."

Huszonhat nap van még a 2014-es Tourig, Nibalinak tehát bőven lesz ideje a javulásra.

„Még nem vagyok kellően robbanékony, ezen kell dolgoznom a folytatásban. Elképzelhető, hogy kapok némi hátrányt a hegyeken, de ez nem gond. Ami a legfontosabb: a két legnagyobb ellenfelemet nem érzem legyőzhetetlennek, és én sem a tavaszi színvonalon tekerek."

Egy izgalmas Tour érdekében tényleg nagyon reméljük, hogy ez a Dauphiné mai, hegyi befutós szakaszán is látszani fog.

  • TV: Eurosport, 13.30 ÉLŐ
Hozzászólások