ES Bringa - Groenewegen: "Jelenleg csak az foglalkoztat, hogy Fabio teljesen felgyógyuljon"
Groenewegen: "Jelenleg csak az foglalkoztat, hogy Fabio teljesen felgyógyuljon"
Fotó: Europress/AFP

Groenewegen: "Jelenleg csak az foglalkoztat, hogy Fabio teljesen felgyógyuljon"

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/08/07 21:21
Nem lehetett egyszerű, de Dylan Groenewegen megszólalt. Kamerák elé állt, és a könnyeivel küszködve elmondta, mit gondol a szerdai szörnyű balesetről. Melynek következtében honfitársa Fabio Jakobsen, az intenzív osztályra került.

"Először is szeretnék bocsánatot kérni, mert az egész az én hibám volt" - kezdte a nyilatkozatát Dylan Groenewegen. "Letértem a saját ívemről, és ez nem volt szabályos. Nagyon sajnálom, hogy nem tudom visszacsinálni az egészet, abban bízom, hogy Fabio sértetlenül túljut ezen az egészen."

A Jumbo-Visma csapata egyébként úgy határozott, hogy ameddig nem lesz hivatalos állásfoglalás a sprinterük ügyében,
 Dylan Groenewegen sehol nem fog versenyezni. Mondjuk egy ideig nem is tudna, mivel a szerdai bukásban eltörte a kulcscsontját.

"Nehezen alszom, a versenyzés eszembe sem jut, a szakasz óta rá sem néztem a bicómra. Most a kerékpársport az, ami a legkevésbé foglalkoztat. Folyamatosan figyelem a Fabióval kapcsolatos híreket, de a netes hozzászólásokat nyilván nem olvasom. Nagyon remélem, hogy a lehető leghamarabb képes lesz visszatérni a versenyzéshez, és teljesen fel tud gyógyulni. Folyamatosan rá és a családjára gondolok" - mondta Groenewegen.

Jakobsent péntek délután felébresztették a mesterséges kómából, az állapota stabil. magánál van, és a hírek szerint a végtagjait is tudja mozgatni. Sőt, kommunikált az orvosaival, akik szerint biztosan nem szenvedett maradandó agysérülést.

Hozzászólások