ES Bringa - Greg Van Avermaet, akinek megint nem sikerült
Greg Van Avermaet, akinek megint nem sikerült
Fotó: Europress/AFP

Greg Van Avermaet, akinek megint nem sikerült

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/04/09 10:54

"Megnyerhetem tizennegyedik nekifutásra. Az is egy szép szám."

Ezt mondta viccesen Greg Van Avermaet, miután korábbi csapattársa, Alberto Bettiol vasárnap megnyerte a Flandriát. Az olimpiai bajnok sportemberként kezelte a vereséget.

"Úgy gondolom, hogy a legjobb nyert. Ez a tudat valahogy könnyebben viselhetővé teszi a csalódottságom."

Tavaly csapattársak voltak a BMC-nél, és Greg szerette volna, ha az új szponzor érkezése után Alberto is úgy dönt, hogy hosszabbít, de végül nem így történt.

"Nagyon korán aláírt az EF-hez, szerintem már valamikor júniusban, ami rendkívül rossz hír volt a számunkra. Tudtuk, hogy tehetséges, azért hoztuk a csapathoz, azonban korábban nem volt ennyire jó a flamand versenyeken, igaz nem is mindig volt szerencséje."

"Ő volt a nap meglepetése, senki sem számított rá. Az idén sokkal élesebb, mint tavaly volt, valószínűleg jobban sikerült a felkészülése is. Tisztában voltam a képességeivel, de ilyen jó eredményt azért nem vártam tőle."

A Kwaremonton megmutatta mit tud. Támadott, és otthagyta a főmezőny megmaradt részét. Van Avermaet elöl haladt, de nem tudott reagálni Bettiol megindulására.

"Senki nem tudott vele menni. Igaz, én inkább arra számítottam, hogy Jungels vagy Van Aert támad majd. Mentem, ahogy tudtam, és mivel senki nem hagyott le, nyilvánvaló volt, hogy a többieknek sincs már több a tankban. A csoportban én voltam az egyik legerősebb, de Alberto tempójával nem tudtam mit kezdeni."

Az utolsó emelkedőn, a Paterbergen Greg még egyszer megpróbált megindulni, és otthagyni a sprintereket.

greg2.jpgFotó: Twitter

"Már az emelkedő alján gyorsítottam, azt remélve, hogy csatlakoznak páran hozzám, és leszakítjuk a sprintereket. A Harelbekén ez működött. Úgy tűnt, Van der Poel, Naesen és én meg tudunk egy kicsit lépni, de végül sajnos nem sikerült. Nem akartam elvinni a gyors embereket a célig, nem az én dolgom volt, hogy felvezessem őket. Miután nyilvánvalóvá vált számomra, hogy nem érjük utol Albertót már csak egy jó eredményt akartam lehozni."

"Kár, hogy a végén már senki sem volt ott a csapatból. Ez volt amúgy az egyetlen pillanat a versenyben, amikor nem voltak mellettem. Összességében sok segítséget kaptam tőlük, például a Muur előtt is."

Greg következő versenye a Roubaix lesz, amit 2017-ben egyszer már megnyert. 

"Itt akartam nyerni, de most már a Roubaix-ra kell koncentrálnom. Pedig a Flandria közelebb áll a szívemhez, és jobban is fekszik nekem. Sajnálom, hogy megint nem sikerült."

"Akik jók a Flandrián, általában jók egy hétre rá is, úgyhogy szerintem esélyes leszek. És talán több szerencsém is lesz."


(Forrás: cyclingnews)

Hozzászólások