ES Bringa - Almeida az új rózsaszín trikós, Valter Attila 7:43-as hátránnyal jött meg az Etnán
Almedia az új rózsaszín trikós, Valter Attila 7.43 hátránnyal jött meg az Etnán
Fotó: Europress/AFP

Almeida az új rózsaszín trikós, Valter Attila 7:43-as hátránnyal jött meg az Etnán

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/10/05 19:14
Komoly meglepetéseket hozott az első hegyi befutós nap a Girón: Thomas egy bukás miatt teljesen elszállt, Yates szintén sokat kapott, Fuglsang és Nibali viszont együtt jött meg. Az EF-es Caicedo egy majdnem egész napos szökés végén vitte el a szakaszt, és majdnem övé lett a maglia rosa is. Valter Ati 7:43-as hátránnyal jött meg az Etnán, Zakarin mögött ő lett a második legjobb CCC-s versenyző.


Ez történt

Fontos eseménnyel indult a nap, hisz Geraint Thomas még a lassú rajt során bukott. Mint kiderült, egy épp guruló kulacsban esett el (ITT a videó), és csúnyán megütötte magát.

Biztos, hogy komoly fájdalmai voltak, hisz nem sokkal az Etna előtt a leszakadt a főmezőnyről, és pillantok alatt hatalmas lett a hátránya. De nemcsak Thomas kapott sokat az Etnán, hanem Simon Yates is, az Ineos versenyzője bő 12 perc hátránnyal jött meg a szakaszgyőztes Caicedo mögött, Simon Yates pedig 4:22-t kapott.

Nibali és Fuglsang viszont együtt ért célba, Kelderman picivel előttük, és bár Joao Almedia végig jól tartotta magát, ő nem sokkal a cél előtt egy picit leszakadt. De ez is elég volt ahhoz, hogy a Quick-Step portugál versenyzője átvegye Gannától a rózsaszín trikót.

És ki tudja, ha Caicedo az utolsó métereken nem ünnepel, hanem rúg még két nagyobbat a pedálba, akkor nem századok döntenek, és övé a maglia rosa. Azért amit csinált, így is óriási, hisz egész nap szökésben volt, de csak dühítő kissé az a 28 (!) század.

Az EF csapata persze így sem járt rosszul, hisz övék az első hegyi befutó és az ecuadori versenyző átvette a kék trikót. 

Valter Attila 7:43-at kapott Caicedotól, és az Etna után a 42. helyen áll az összetettben.

A 3. szakasz végeredménye: ITT
Az összetett állása: ITT


A szakaszgyőztes - Jonathan Caicedo (EF)

Majdnem megszerezte a rózsaszín trikót, de számára ez a győzelem is egy fantasztikus eredmény. Amióta az EF-nél teker (az ecuadori bajnoki címeket leszámítva), nem nyert versenyt. 

A nap száma - 12:19

Ekkor hátránnyal jött meg a mai szakaszon Geraint Thomas (a szakaszgyőzteshez képest).

A nap nyilatkozata

"Nem hittem volna, hogy enyém lesz a rózsaszín trikó, szerintem igazán holnap fogom felfogni ennek a súlyát. A csapat erős, én motivált vagyok, szeretnénk egy jó Girót összehozni."   (Joao Almeida)

Ez jön

Túl vagyunk az első hegyi befutón, kedden jön az első igazi mezőnyhajrás szakasz. A nap utolsó hatvanöt kilométere lejtő és sík, szinte biztos a sprint.

🗺️ A 4. szakasz szintrajza:  ITT
📺: Eurosport 2 - 12.10  (ismétlés: 20.00)

Hozzászólások