ES Bringa - Almeida óriásit szenvedett, de Kelderman átvette tőle a rózsaszín trikót
Kelderman az új rózsaszín trikós, 12 másodperccel vezet a csapattársa, a szakaszgyőztes Hindley előtt
Fotó: Europress/AFP

Almeida óriásit szenvedett, de Kelderman átvette tőle a rózsaszín trikót

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/10/22 19:49
Alaposan átalakult az összetett a Giro királyszakaszán, Almedia elvesztette a rózsaszín trikót, amit a saját csapattársáról is leszakadó, Wilco Kelderman szerzett meg. Jai Hindley az utolsó métereken lesprintelte a végig hatalmasat tekerő (és nem mellesleg már harmadik) Geoghegan Hartot, Fuglsang egész szépen jött, Nibali meg Almeidához hasonlóan 4.51-et kapott.

Ez történt

Tarolt a Sunweb a Giro királyszakaszán: Jay Hindley elvitte ezt a brutálisan kemény napot, Wilco Kelderman pedig átvette a rózsaszín trikót. Az Ineos is hatalmasat ment, Rohan Dennis Stelvión diktált tempója előbb Almeidát, majd Fuglsangot és Nibalit is leszakította, de idővel Kelderman szintén elvesztette a csapattársa kerekét.

Hindley nem állt meg, maradt elől Geoghegan Hart mellett, akit végig dolgoztatott az utolsó, majdnem kilenc kilométer hosszú hegyen. Kelderman közben hol közelített, hol távolodott tőlük, de Joao Almeida azért messze volt tőle.

Jai Hindley elvitte a szakaszt, megszerezte a 10 másodperces bónuszt, és feljött a második helyre összetettben. A mai szerpelésének köszönhetően Geoghegan Hart már a harmadik, de (!) csak 12 másodpercre van a rózsaszín trikótól. Amit holnap már Wilco Kelderman viselhet.

A nagyot mentő Fuglsang feljött a hatodik helyre, a szakaszon majdnem 5 percet beszedő Nibali pedig most a nyolcadik. Joao Almeida ugyan elveszítette a rózsaszín trikót, de a mai teljesítményére nem lehet panasz, hisz Nibalival egy sorban, 4.51 hátárnnyal ért célba.

Valter Attila a 79. helyen jött meg a királyszakaszon, 47.41 hátránnyal.

A 18. szakasz végeredménye: ITT 
Az összetett állása: ITT 


A szakaszgyőztes - Jai Hindley (Sunweb)

Nehezen választhatott volna komolyabb szakaszt pályafutása első WT-győzelméhez. A 2020-as Giro királyetapján nyert először háromhetesen. Ráadásul övé a fehér trikó, és második összetettben.

A nap száma - 15

Három szakasszal a Giro vége előtt, 15 másodpercen belül áll a három dobogós versenyző.

A nap nyilatkozata

"A szakasz végén az volt a tervünk, hogy Tao-ra teszem a kereket, és nem indulok el korán, hisz tudtuk, hogy Wilco jön mögöttünk, és átveheti a rózsaszín trikót." (Jai Hindley)

Ez jön (10.23 - 19. szakasz)

A Stelviós nap után jön egy "pihentető" majdnem (!) 260 kilométer hosszú, teljesen sík szakasz. Nincs kategorizált emelkedő, ez Demarék napja lehet. Már amennyiben egy ilyen szakasz után, egy ennyire hosszú nap végén (meg persze 4 szakaszgyőzelem fényében), egyáltalán sprintelni szeretnének.

🗺️ A 19. szakasz szintrajza: ITT
📺 Eurosport - 12.25 (a Vueltával körkapcsolásban! Esti Giro ismétlés: 19.30)

Hozzászólások