ES Bringa - Budapest helyett Palermo: Szicíliából rajtol az idei Giro
Budapest helyett Palermo: Szicíliából rajtol az idei Giro
Fotó: Europress/AFP

Budapest helyett Palermo: Szicíliából rajtol az idei Giro

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/07/24 19:30
A helyszín eddig is majdnem biztos volt, ma viszont hivatalossá vált: október 3-án Szicíliából rajtol a 2020-as Giro, melynek első szakasza - a budapesti nyitónaphoz hasonlóan - egy egyéni időfutam lesz.

A várhatóan 16 kilométeres első szakasz Monreáléban kezdődik és Palermóban ér véget, másnap Agrigento, a 3. szakasz során pedig az Etna lesz a cél (itt a befutót illetően nincs változás, vagyis 1775 méteren, a piano provenzanai síközpontnál zárul a szakasz). A mezőny tehát egy viszonylag korai időpontra, az ötödik helyett már a harmadik napra kapott egy hegyi befutót.

A negyedik etap a sziget északi részén, Villafranca Tirrenában ér véget, vagyis a Giro összesen négy napot, és picivel több, mint 450 kilométert tölt Szicíliában. 

EdrxdKtXgAEiaQU.jpgFotó: twitter

Mint az mindannyian jól tudjuk, a járvány miatt új időpontra került az idei olasz kör, amely október 3-án Palermóban rajtol, és október 25-én Milánóban ér majd véget. Az új WT-versenynaptár miatt viszont az összes nagy tavaszi klasszikust a Giro ideje alatt pótolják, a verseny zárónapja ráadásul egybeesik a Roubaix-val és a Vuelta egyik fontos hegyi szakaszával.

A 2020-as Giro legnagyobb sztárjai, a korábbi kétszeres győztes Vincenzo Nibali, a címvédő Richard Carapaz, és Remco Evenepoel mellett Peter Sagan lesz, aki pályafutása során először vesz majd részt az olasz körversenyen.


Hozzászólások