ES Bringa - Gilbert újra a Lottóban!
Gilbert újra a Lottóban!
Fotó: Europress/AFP

Gilbert újra a Lottóban!

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/08/19 18:51
Akárcsak Dumoulin, az ő váltása is benne volt a levegőben. Ma délután viszont hivatalossá vált: Philippe Gilbert három szezon után elhagyja a Quick-Stepet, és visszatér a Lottóhoz. 

Ahhoz a csapathoz, ahol korábban három évig tekert, és ahol lehozta azt az igencsak emlékezetes 2011-es szezont. Amikor gyakorlatilag mindent vitt.

Gilbert abban az idényben (!) 18 győzelemmel zárt, és egy hét leforgása alatt Amstelt, Fléche Wallonne-t illetve Liége-t nyert.

De volt ott Tour szakaszgyőzelem és sárga trikó, Strade Bianche első hely, belga bajnoki cím (mezőnyverseny+ITT) és san sebastiani klasszikus is. Egy ilyen erős év után, ha pont nem sprinteres a pálya, talán vb-t is nyerhetett volna. Mondjuk a szivárványszínű trikó a következő évben meglett, csak már a BMC versenyzőjeként.

Liege-győzelem 2011-ben, a két Schleck-tesó előtt.

Szóval Gilbert 2011 után visszatér a Lottóhoz, pedig év közben még olyan hangok is voltak, hogy a visszavonulása után akár Patrick Lefevere helyét is átvehetné a Quick-Step élén.

Egyébként az elmúlt három évvel mindenki jól járt, hisz Gilbert belement egy jelentős, majdnem 2 milliós eurós fizetéscsökkentésbe, cserébe három komoly egynapost (Flandriát, Amstel és Roubaix-t) nyerhetett a pályafutása végéhez közeledve.

A jó eredmények hatására 2017 végén újabb két évvel hosszabbított, beletéve a szerződésébe - a nagyjából 1 millió eurós alapfizetés mellé - azt részletet, hogy Roubaix és Sanremo-győzelem esetén komoly prémiumot kap. 

Az előbbi összejött, az utóbbi még nem. 
A mai naptól kezdve pedig biztos, hogy Sanremót már nem Lefevere versenyzőjeként fog nyerni.  

Hozzászólások