ES Bringa - Gilbert mindent megtett azért, hogy Quick-Stepes lehessen
Gilbert mindent megtett azért, hogy Quick-Stepes lehessen
Fotó: Europress/AFP

Gilbert mindent megtett azért, hogy Quick-Stepes lehessen

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/04/17 10:15
-Patrick, nyertem már két nagy klasszikust, de jó lenne teljessé tenni a gyűjteményemet. Ezért szeretnék hozzátok kerülni.
-Philippe, hagyd is abba, én nem tudlak megfizetni.

A rövid telefonbeszélgetés még 2016 nyarán zajlott lett Patrick Lefevere és Philippe Gilbert között. Mindezt a Quick-Step főnöke árulta el, a Het Niuewsbladban vezetett szokásos hétfői jegyzetében.

Az üzlet végül létrejött, és viszonylag gyorsan. Hogy miért? Mert Gilbert hajlandó volt lemondani a BMC-nél keresett majdnem három millió euróról. És egy jó alapfizetésért, plusz az igen korrekt prémium alapú szerződésért cserébe, elment a Quick-Stephez.

Azóta Flandriát, Amstel és Roubaix-t nyert. 2017 végén pedig újabb két évvel hosszabbított, beletéve a nagyjából 1 millió eurós alapfizu mellé azt részletet, hogy komoly jutalmat kap, a Roubaix és a Sanremo megnyerése esetén.

"Mindig is tudtam, hogy a mentalitása miatt simán helye lenne nálunk. De mikor aláírt a BMC-hez azt hittem, hogy örökre lemaradtam róla. Philippnek igaza van, más sornál valószínűleg nem lett volna képes ezekre az eredményekre" - mondta Lefevere. "Hogy hiszek-e a Sanremo-győzelmében? Ezek után?! Még jó! De előbb lesz egy kis dolga a következő hetekben."

000_1FN34Y.jpg Fotó: Europress/AFP

Merthogy jönnek az ardenneki klasszikusok, ahol Gilbert korábban igen jól szerepelt. 2017-ben nem csak Flandirát, hanem Amstelt is nyert (negyedszer pályafutása során), és korábban már az FW-LBL kettőst is kipipálhatta. Az első klasszikusát még 2009-ben a Lombardián nyerte, akkor olyan nevekkel meccselt a győzelemért, mint Samuel Sánchez, Vinokourov, Basso, Cobo, Horner vagy Kolobnev.

Gilbert - akárcsak Valverde - nem érzi a kort, évről-évre mindenkit megdöbbent, pedig sokan talán már leírták. Főleg 2016 környékén, amikor hozott egy - az ő szintjén persze - viszonylag felejthető szezont. Egyesek talán nem is értették, hogy a pályafutása végéhez közeledve, miért ragaszkodik ennyire Lefeverhez.

De ennek a pályafutásnak még nincs vége. Gilbert nagyon erős, és jól láthatóan 36 évesen is kifejezetten motivált. Pár hónapja ráadásul új barátnője van, ami szintén nem keveset dobhatott a teljesítményén.

Mi pedig már most készüljünk arra, hogy 2020 márciusában egy belga srác jó eséllyel támadni fog a Poggión...


Hozzászólások