ES Bringa - Gilbert marad ki, Viviani és Alaphilippe vezeti a Deceuninck-Quick Stepet a Touron
Gilbert marad ki, Viviani és Alaphilippe vezeti a Deceuninck-Quick Stepet a Touron
Fotó: Europress/AFP

Gilbert marad ki, Viviani és Alaphilippe vezeti a Deceuninck-Quick Stepet a Touron

HosszabbitásHosszabbitás
2019/06/27 07:43
Elia Viviani, Julian Alaphillippe és Enric Mas ott lesz a Deceuninck-QuickStep nyolcfős Tour de France-keretében, nem került be viszont a Párizs-Roubaix győztese, Philippe Gilbert.

A debütáló Kasper Asgreen mellett Yves Lampaert, Michael Mørkøv és Max Richeze fogja Vivianit segíteni a sprinteknél, míg Mast a hegyeken Dries Devenyns támogatja majd.

Tom Steels, a QuickStep sportigazgatója kiemelte, Mas már a Vueltán bizonyította, hogy képes három héten keresztül formában lenni. Felhívta viszont a figyelmet arra, hogy a Tour más, így ez nála a tanulásról is fog szólni.

„Nehéz megfogalmazni, mit is jelent a Tour, amíg nem voltál részese.”

A sportigazgató szerint a francia körversenyen minden keményebb, és ezt Masnak is meg kell értenie. Hozzátette, a sík szakaszokon is jó pozícióban kell végeznie, ezek ugyanis „gyorsabb etapok, és kaotikusabbak más versenyeknél”.

Vivianinak ez lesz a második Tourja, 2014-ben még a Cannondale színeiben vett részt a versenyen.

Vivianitól szakaszgyőzelmet várnak idén |Vivianitól szakaszgyőzelmet várnak idén | Fotó: Europress/AFP

"Nem szabad elfelejteni, hogy évek óta ez lesz az első Tourja, ugyanakkor már bizonyította, hogy képes nagy körversenyen szakaszt nyerni (2015-ben első lett a Giro d'Italia második szakaszán – a szerk.). Persze ez a verseny más, mint a többi. Mögötte lesz az egész csapat, és nyugodtnak kell maradnia. Reméljük, kihasználja a lehetőséget. Nehéz lesz a zöld trikót megszerezni, de egy-két szakaszgyőzelem mindenképpen benne van" – mondta Vivianiról a sportigazgató.

Asgreennek ez lesz az első versenye WorldTour-szinten, de már ő is letette a névjegyét a Flandriai körversenyen egy második hellyel, valamint a Californiában megszerzett harmadik hellyel.

Alaphilippe-et nem kell bemutatni, Steels egyszerűen egyszemélyes hadseregnek nevezte a franciát.

Nála garantált a meglepetés. Már az első héten lesznek olyan szakaszok, amelyek fekszenek neki, és, ha neki fekszik egy szakasz, akkor a világ legjobbjai közé tartozik.

A keret összeállításával kapcsolatban Steels azt mondta, nagyon nehéz egy nyolcfős csapatot kiválasztani ilyen erős felhozatalból. 

000_1HJ59Q.jpg Gilbert idén lemarad a Tourról | Fotó: Europress/AFP

Gilbert esetében pedig a L'Équipe szerint az is közrejátszhatott, hogy még bizonytalan a jövője, nem biztos, hogy marad 2020 után is a QuickStepnél.

A belga érthetően csalódott volt a döntést követően, de a Twitteren azt is kiemelte, hogy szorítani fog csapattársainak, ha már úgy alakult, hogy nem lehet velük Franciaországban. Egyébként ez lett volna a tizedik Tour de France-a.

Az idei verseny Brüsszelből indul július 6-án, szombaton.


Forrás: cyclingnews.com 
Szöveg: Soós Péter

Hozzászólások