ES Bringa - Gilbert lassan a Quick-Step vezetését is átvehetné
Gilbert lassan a Quick-Step vezetését is átvehetné
Fotó: Europress/AFP

Gilbert lassan a Quick-Step vezetését is átvehetné

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/01/12 11:03

"Lassan elkezdem keresni az utódomat, és szerintem Gilbert tökéletesen alkalmas volna a helyemre"

Hát itt tartunk.

A Patrick Lefevere már a visszavonulását tervezi, ami figyelembe véve azt a tényt, hogy 1979 óta dolgozik a sportágban, nem túl nagy meglepetés. A Quick-Step főnöke most mégis egy olyan személyt nevezett meg lehetséges utódjaként, aki nemrég Flandriát és belga bajnokságot nyert, tavaly két fontos egynaposon is dobogón állt, még bőven aktív, és egyelőre nem tervezi befejezni a pályafutását.

Sőt, mint mondja, bár voltak ajánlatai, esze ágában sincs eljönni a Quick-Steptől, ahová még 2017-ben igazolt. Akkor annyira szeretett volna Lefeverrel dolgozni, hogy egy nagyon jelentős (majdnem 2 millió eurós) fizetéscsökkentésbe is belement.

"Ez egy stresszes munka, és bár még nagyon pörgök, lassan azért ki fogok szállni" - mondta Lefevere a Dernier Heure-nek. "Most még nehéz lenne abbahagyni, hisz elképesztően eredményes évünk volt, de tényleg kezdem keresgélni az utódomat. Szerintem Philippe pont ideális lenne a helyemre. Látom benne a lehetőséget, megvan a személyisége ahhoz, hogy elvezessen egy ekkora csapatot. Persze, kezdetben még nem teljesen egyedül. Egyelőre nem tudom nélküle elképzelni tavaszi sorunkat, de azt is elmondtam neki, hogy nem ajánlunk két évre szóló szerződést egy olyan idős versenyzőnek, mint ő."

043_05502883.jpg Fotó: Europress/AFP

Na de mit mond erre a lassan 37 éves Philippe Gilbert? Aki Rik Van Looy, Eddy Merckx és Roger De Vlaeminck után a negyedik olyan kerékpáros lehetne, aki pályafutása során mind az öt nagy klasszikust megnyeri. 

"Még mindig imádok tekerni, ez nálam továbbra sem munka vagy kötelesség, hanem egy olyan dolog, amit élvezettel csinálok" - mondta Gilbert, akinek egyelőre a Sanremo és a Roubaix hiányzik a gyűjteményéből.

"Vannak megkereséseim, és bár szeretnék itt maradni, senki előtt nem zártam be véglegesen az ajtót. Az alap az lenne, hogy hozom az eredményeket a tavasz során, aztán leülünk beszélgetni. Patrick pedig majd dönteni fog."
Hozzászólások