ES Bringa - Geraint Thomas is ott lehet a Girón!
Geraint Thomas is ott lehet a Girón!
Fotó: Europress/AFP

Geraint Thomas is ott lehet a Girón!

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/01/10 09:17
  • A La Gazzetta dello Sport úgy tudja, Geraint Thomas mégis rajthoz áll a Girón
  • A Sky ebben az esetben két kapitánnyal versenyezhetne, hisz Egan Bernal is ott lesz a csapatban
  • A címvédő Chris Froome idén kizárólag a Tourra, és az ötödik sárga trikójára koncentrál
  •  A Gazzetta arról is írt, hogy egy amerikai milliárdos szeretné megvásárolni a Sky-t

Geraint Thomas mégiscsak Girózhat, miközben megmenekülhet a csapata. Erről a két hírről számolt be tegnap a Gazzetta, amely szinte kész tényként álltja, hogy a Tour címvédője erősen hajlik arra, hogy inkább a három időfutamot tartalmazó olasz körön álljon rajthoz. Már csak azért is, mert Chris Froome számára idén semmi nem lesz fontosabb az ötödök sárga trikó megszerzésénél.

Ha Thomas igent mond a Giróra (napokon belül jöhet a hivatalos bejelentés), akkor a Sky két összetett esélyessel lesz ott a rajtnál, hisz Egan Bernal szintén az olasz körre készül.

Megmenekülhet a Sky?

December 12-én érkezett a bejelentés, és most, pár héttel később úgy tűnik, megmenekülhet a Sky. A főszponzor ugyan az év végén kiszáll, de a Gazzetta értesülései szerint lesz folytatás. Persze más néven, más mezben, de lesz.

Az olasz sportlap úgy tudja, a Sky cégcsoportot megvásárló Comcast vezetősége további két évre biztosítaná a csapat működését, és a jelenlegi 40 millió eurós éves költségvetés 70%-át állná. 

Dv1urE9XcAIcXHD.jpg Fotó: twitter

És itt jön a történet homályosabb része, a Gazzetta szerint ugyanis egy amerikai milliárdos (akinek még nem ismerjük a nevét) hajlandó lenne megvásárolni a csapatot. 

Így pedig szinte egy az egyben átvehetné azt a sort, amely Dave Brailsford vezetésével 2010 óta egy Girót, (!) hat Tourt és szintén egy Vueltát nyert. Nem mellesleg összesen 322 győzelemig jutott, és évek óta uralja a legfontosabb háromhetest, a Tour de France-t.

Hozzászólások