ES Bringa - Geraint Thomas: Élveztem a hosszú holtszezont, de már hiányzott a kerékpár
Geraint Thomas: Élveztem a hosszú holtszezont, de már hiányzott a kerékpár
Fotó: Twitter

Geraint Thomas: Élveztem a hosszú holtszezont, de már hiányzott a kerékpár

Kálmán LaciKálmán Laci
2018/12/08 09:10

Néhány héttel ezelőtt Geraint Thomas olyan helyzetben találta magát, mely korábban teljesen idegen lett volna tőle. A Tour de France idei győztese ugyanis egy főműsoridőben sugárzott tv-show kanapéján csevegett Nicole Kidman, Oscar-díjas színésznővel. 

Mivel a Tour-győzelem mellé ilyesfajta média-megjelenések is dukálnak, a holtszezon egy kissé hosszúra nyúlt Thomas számára. Nem csoda tehát, hogy eléggé rozsdásnak érezte magát, amikor csatlakozott a Sky dél-franciaországi edzőtáborához. 

"Két hete kezdtem újra az edzéseket, és lassan-lassan újra kerékpárosnak kezdem érezni magam. Kemény volt az első hét, ugyanakkor jó végre visszatérni egy megszokott rutinhoz, és a megfelelő étrendhez. Nehéz az újrakezdés, most nagyjából három hét lemaradásom van a többiekhez képest, úgyhogy kemény meló vár rám, de rendben leszek."

Ahogy az élsportolók többsége, Thomas is szereti a jól megszokott dolgokat. Akkor a legboldogabb, amikor órákon keresztül tekerhet, amikor otthon van a feleségével, Sarával, vagy, amikor a kutyájukkal, Blanche-sal játszhat. Ez utóbbi két elfoglaltság azonban egy országúti kerékpárosnak meglehetősen ritkán adatik meg. 

"Nem is emlékszem, mikor fordult elő utoljára, hogy ilyen sokáig nem ültem kerékpáron. Valamikor gyerekkoromban. Ez volt messze a leghosszabb holtszezonom eddig, de nagyon élveztem, és kihoztam belőle a maximumot. Azonban a vége felé már vágytam arra, hogy öt-hat órát a kerékpáron legyek, aztán hazamenjek, és csak üljek a fotelban. Hiányoztak már a rutinszerű, megszokott dolgok."

Thomas és a Sky a jövő héten Mallorcára utazik edzőtáborba, ezt követően pedig a brit majd Los Angelesben folytatja a fölkészülését. A szezonját februárban kezdi, de addig még egy pályán kívüli kötelességének is eleget kell tegyen. Cardiffban ugyanis január 26-án egy nagyszabású interjúra készülnek vele, melynek címe: Geraint Thomas: A walesi legenda. 

"A karrieremről beszélgetünk majd, egy kicsit új szemszögből is. Furcsa lesz, hogy a színpadon ülök ahelyett, hogy a közönség soraiban lennék."

thomasfroome.jpg Fotó: Twitter

A legnagyobb kérdés a Sky-nál, hogy mi lesz a Tourral. Rámennek Chris Froome ötödik győzelmére, vagy esetleg megpróbálnak címet védeni Thomasszal?

"Ha úgy megyünk, mint az idén, mindketten jók lehetünk. Az edzéseken a legjobbat hozhatjuk ki egymásból. Nyilván Froomey vissza akar menni, és megnyerni az ötödiket, ami ugye rekordbeállítás lenne."

"Nekem pedig ugyan van egy befejezetlen ügyem a Girón, de talán nem a jövő év a legmegfelelőbb arra, hogy ismét rajthoz álljak. Nem lenne jó úgy tekerni 1-es rajtszámmal a Touron, hogy tudom, nem lehetek a legjobb formámban, mert ott van a lábamban már egy háromhetes. 

"Így afelé hajlok, hogy Tourozzak. De a következő hetekben leülünk majd Tim Kerrisonnal, hogy kidolgozzunk egy megfelelő tervet."


(Forrás: BBC Sport)
Hozzászólások